Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност

Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност
Искам да споделя с вас проблем, който за мене е много важен. Още по - важно, дори съдбоносно е решението, което трябва да взема.

Аз съм на 22 години и в момента уча в университет. Живея с момче, вече завършило висшето си образование. Имаме добри отношения и всичко е наред.

Но за моя зла участ забременях. Може би някой ще каже, че съм щастливка. Сега съм изпаднала в депресия. Не мога да взема решение. Дали трябва да направя аборт или не.

Мисля, че не ми е време още да се занимавам с дете. Искам да завърша, да имам добра работа и доходи и да мога да му осигуря всичко необходимо. Не ми се ще да споделям с майка ми и да я тревожа излишно.

А пък и решението трябва да бъде мое. Приятелят ми е по-склонен да го махна, отколкото да го родя. Зная за последиците от аборта, а пък ме е и много страх.

Моля ви, мили жени, дайте ми съвет. Какво бихте направили вие на мое място.

Помогнете ми да взема правилното решение.
[Още подобни истории тук]

Рейтинг

3.4
Общо 5 гласували
5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Едно момче
Едно момче
15.12.2015 18:24
Няма нищо по важно и хубаво в живота от това да станеш майка да усещаш как девет месеца в теб расте живот и когато го прегурнеш ще забравиш всичко и ще почнеш да живееш за него :-* дори не си помисляи да го лишиш от живот нее справедливо
:-D
0
0
tonito
tonito
11.06.2015 18:37
Nego maxay kakvoto i dase sluhi rodigo toe nevidno znam kakvo si mislih he trqbva uhih i da imah kariera no zapomni he vsihko shte imsm edin den no nego ne vse taka stava znamgo ot moq bliztonitokq priatelka
1
1
тони
тони
10.01.2014 09:02
Не го махай след време ще съжеляваш ,а само си представи това да е единствената ти възможност за дете ... ако си упорита след време всичко ще се нареди от самосебеси ,а детенцето освен радост и повече усмивки и обич с друго няма да натежи
7
0
Няма
Няма
10.10.2013 19:04
Според мен не го махай.Защото убиваш един човешки живот. Убиваш собственото си дете ако го махнеш . Недей! :)
3
0
Дани
Дани
09.09.2013 15:10
Здравей
Реших и аз да се включа в коментарите. Недей да го мислиш - от майчинството по-велик момент няма. Помисли - дали не те спира да родиш ,не това, че си още малка, незавършили и без работа или това, че искаш да ходиш по дискотеки и веселби. Знай - тези неща няма да свършат с раждането на детето. Ще има, както събиране с колеги, така и дискотеки. Е вярно, че ще бъде по-трудно, но човек затова живее. Ако мислиш, че бащата е човекът, с когото искаш да изживееш живота си - женете се и си родете детенцето. Желая ви много щастие.
2
0
Млада майка
Млада майка
02.09.2013 17:19
Изобщо не поставяй университета на 1-во място! Той няма да ти даде семйство,нито дом! Омъжих се в 1 курс,защото се обичахме.Във трети забременях и родих прекарсната ни дъщеря!сЕга ще съм четвърти!Нито брака,нито бебето ми пречат на образованието!Забравих да кажа,че съм редовно обучение!Когато искам отивам с колегите на някоя кръчма,когато съпруга ми иска идва с мен,ако не отивам сама.Проблем няма! Той е много отговорен и гледа детето ни,все едно съм аз! Най-важното нещо е бащата на детето ти да ти помага! Не да ти го дава всеки път като писне! Да храни,да приспива,да успокоява,са сменя памперси и да можеш спокойно да му го оставиш,за да поучиш или да излезеш с колеги!КОгато искаш нещо,намираш начин! Ако искам дом и семейство+ висше образование,с малко повече усилия от колегите ти,ще го постигнеш! Да не говорим,че преподавателите и колегите много уважават майките студентки,защото знаят че им е трудно.Ако си зле,или болна или току що родила е достатъчно някой да каже на преподавателите и те няма да ти првят проблем! Но всичко това ти го казвам,само и единствено,ако бащата е готов да бъде такъв,а не ти да гледаш бебе о той да не иска и за 5 мин да го гледа сам! Ако само университета ти е проблема,не му мисли роди си бебето! няма по-хубаво от това.До 8 месец ходих на лекции и докато пишехме с другата си ръка колежките бяха залепени по корема ми,за да усетят моето момиченце! Ще имаш незабравими спомени и много помощ и подкрепа от колегите!Няма и да усетиш кога ще завършиш! Успех!
3
0
madlen
madlen
09.10.2010 07:58
Здравейте. Естествено е да сте шокирана. Но когато една жена живее с мъж, трябва да бъде готова и за това да бъде майка на децата му. Същото, впрочем се отнася и за мъжа - съответно - баща на децата й. В живота няма нищо случайно. Децата идват, когато са нужни за една връзка. Не се колебайте, родете детето и го отгледайте заедно. Това е най-хубавото нещо от една връзка. Желая и на двама ви много любов.
1
0