Ezine.bg»Споделени Истории»Бременност»Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност

Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност

Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност
Искам да споделя с вас проблем, който за мене е много важен. Още по - важно, дори съдбоносно е решението, което трябва да взема.

Аз съм на 22 години и в момента уча в университет. Живея с момче, вече завършило висшето си образование. Имаме добри отношения и всичко е наред.

Но за моя зла участ забременях. Може би някой ще каже, че съм щастливка. Сега съм изпаднала в депресия. Не мога да взема решение. Дали трябва да направя аборт или не.

Мисля, че не ми е време още да се занимавам с дете. Искам да завърша, да имам добра работа и доходи и да мога да му осигуря всичко необходимо. Не ми се ще да споделям с майка ми и да я тревожа излишно.

А пък и решението трябва да бъде мое. Приятелят ми е по-склонен да го махна, отколкото да го родя. Зная за последиците от аборта, а пък ме е и много страх.

Моля ви, мили жени, дайте ми съвет. Какво бихте направили вие на мое място.

Помогнете ми да взема правилното решение.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (13)

Изпрати
Едно момче
Едно момче
15.12.2015 18:24
Няма нищо по важно и хубаво в живота от това да станеш майка да усещаш как девет месеца в теб расте живот и когато го прегурнеш ще забравиш всичко и ще почнеш да живееш за него :-* дори не си помисляи да го лишиш от живот нее справедливо
:-D
0
0
tonito
tonito
11.06.2015 18:37
Nego maxay kakvoto i dase sluhi rodigo toe nevidno znam kakvo si mislih he trqbva uhih i da imah kariera no zapomni he vsihko shte imsm edin den no nego ne vse taka stava znamgo ot moq bliztonitokq priatelka
1
1
тони
тони
10.01.2014 09:02
Не го махай след време ще съжеляваш ,а само си представи това да е единствената ти възможност за дете ... ако си упорита след време всичко ще се нареди от самосебеси ,а детенцето освен радост и повече усмивки и обич с друго няма да натежи
7
0
Няма
Няма
10.10.2013 19:04
Според мен не го махай.Защото убиваш един човешки живот. Убиваш собственото си дете ако го махнеш . Недей! :)
3
0
Дани
Дани
09.09.2013 15:10
Здравей
Реших и аз да се включа в коментарите. Недей да го мислиш - от майчинството по-велик момент няма. Помисли - дали не те спира да родиш ,не това, че си още малка, незавършили и без работа или това, че искаш да ходиш по дискотеки и веселби. Знай - тези неща няма да свършат с раждането на детето. Ще има, както събиране с колеги, така и дискотеки. Е вярно, че ще бъде по-трудно, но човек затова живее. Ако мислиш, че бащата е човекът, с когото искаш да изживееш живота си - женете се и си родете детенцето. Желая ви много щастие.
2
0
Млада майка
Млада майка
02.09.2013 17:19
Изобщо не поставяй университета на 1-во място! Той няма да ти даде семйство,нито дом! Омъжих се в 1 курс,защото се обичахме.Във трети забременях и родих прекарсната ни дъщеря!сЕга ще съм четвърти!Нито брака,нито бебето ми пречат на образованието!Забравих да кажа,че съм редовно обучение!Когато искам отивам с колегите на някоя кръчма,когато съпруга ми иска идва с мен,ако не отивам сама.Проблем няма! Той е много отговорен и гледа детето ни,все едно съм аз! Най-важното нещо е бащата на детето ти да ти помага! Не да ти го дава всеки път като писне! Да храни,да приспива,да успокоява,са сменя памперси и да можеш спокойно да му го оставиш,за да поучиш или да излезеш с колеги!КОгато искаш нещо,намираш начин! Ако искам дом и семейство+ висше образование,с малко повече усилия от колегите ти,ще го постигнеш! Да не говорим,че преподавателите и колегите много уважават майките студентки,защото знаят че им е трудно.Ако си зле,или болна или току що родила е достатъчно някой да каже на преподавателите и те няма да ти првят проблем! Но всичко това ти го казвам,само и единствено,ако бащата е готов да бъде такъв,а не ти да гледаш бебе о той да не иска и за 5 мин да го гледа сам! Ако само университета ти е проблема,не му мисли роди си бебето! няма по-хубаво от това.До 8 месец ходих на лекции и докато пишехме с другата си ръка колежките бяха залепени по корема ми,за да усетят моето момиченце! Ще имаш незабравими спомени и много помощ и подкрепа от колегите!Няма и да усетиш кога ще завършиш! Успех!
3
0
madlen
madlen
09.10.2010 07:58
Здравейте. Естествено е да сте шокирана. Но когато една жена живее с мъж, трябва да бъде готова и за това да бъде майка на децата му. Същото, впрочем се отнася и за мъжа - съответно - баща на децата й. В живота няма нищо случайно. Децата идват, когато са нужни за една връзка. Не се колебайте, родете детето и го отгледайте заедно. Това е най-хубавото нещо от една връзка. Желая и на двама ви много любов.
2
0
Пепи
Пепи
08.10.2010 22:53
Здравейте и от мен.
Искам първо да ти кажа, че подходящ момент за дете няма. Такова съчетание на думи няма, особено за младите хора, които живеят в България. Парите никога не стигат. За това ще помагат и родителите. Аз вече съм на 31 години и все чакам този момент и той все не идва. Все още няма дете, не съжалявам, че не съм станала майка, но ако можех да върна годините назад, бих родила до сега. А и 22 години е хубава възраст да станеш майка. Все пак решението си е твое и аз не мога да се меся в живота ти, но смятам, че след като Господ ви е дал този дар, за който хиляди жени мечтаят, трябва да го родиш. И още нещо. И аз като теб исках първо да завърша висшето, после да имам добра работа и доходи и т. н. Завърших, работя доходна работа, но нищо не е по-важно от семейството. А и едно дете не може да те спре да учиш. Трудно ще ти е, но си заслужава. И знаеш все пак за последиците от аборта. Ако наистина се обичате с твоя приятел, няма какво толкова да му мислиш. Мисля, че трябва да споделиш с майка си. Но както вече писах, живота си е твой и решенията също. Помисли си добре. Желая ти успех и да имаш здраво и красиво дете.
0
0
мишцица
мишцица
08.10.2010 17:07
Бебето ще промени живота ти. Хубаво си помисли за плюсовете и минусите. То ще ти отнеме цялото време. Помисли си дали си готова да зарежеш всичко и да се отдадеш изцяло на него ?
2
1
Диди
Диди
07.10.2010 22:11
Здравейте. Преди 23 години и аз бях изправена пред Вашия проблем. Бях завършила полувисше, подготвях се за изпити в института и в един момент забременях. С бащата на детето много се обичахме, но в този момент и той като Вашия приятел започна да измисля някакви причини да не родя детето. Сега като се замисля, просто е бил уплашен от мисълта, че на 24 години ще стане баща и ще създаде семейство. Но въпреки всичко, много не се чудихме. Решихме да задържим детето и да се оженим. И сега след толкова години нито той, нито аз, нито за миг не съжалихме за това наше решение - имаме две чудесни деца, които са вече големи. Ако все пак решите да задържите детето, ще разберете, че майчинството е едно от нещата, които Ви носят най-голямо щастие и най-хубавите моменти в живота. Ако бяхте моя дъщеря щях да Ви посъветвам да родите детето. Но това трябва да стане Ваше решение - Ваше и на бащата на детето. Ако се обичате наистина не му мислете толкова - детето няма да Ви бъде пречка нито в учението, нито в кариерата.
0
0

Рейтинг

3.4
Общо гласували: 5
51
41
32
21
10
Дай твоята оценка: