Имам ли бъдеще с него

Имам ли бъдеще с него
Привет на всички читатели! Моята история може да е тривиална, може и да не е. Това не е от значение. Нямам опит и търся съвет тук.

Познавам се с един мъж от няколко години насам. Той е по-голям от мен с 15 години, разведен и има дете. Разводът е бил не заради изневеря, а по други причини. Жена му е пожелала да се раздели с него. Не сме имали никакви интимни отношения. Били сме само приятели. Правил е много неща за мен, помагал ми е, винаги се е отнасял с разбиране и грижа спрямо мен.

Дълго време не го бях виждала. Наскоро се видяхме отново и не след дълго припламна искра помежду ни. Той заяви нееднозначно и категорично чувствата си към мен. Изключително отговорен човек е. Тъй като го познавам от доста време смея да твърдя, че е така. То е всичко онова, от което имам нужда и е човек, на когото искам да дам всичко от себе си.

Въпросът е относно детето и предразсъдъците. . . Знам, че за децата е трудно да приемат нови хора, никой не може да замени родителите им, а и не искам да го правя и все пак няма да е лесно за детето.

Това е едното, а другото: семейството ми няма да ме разбере и подкрепи, убедена съм. Досега скептично се е отнасяло към приятелите ми, а още повече що се отнася до този мъж знам, че ще бъдат категорично против.

Не желая да развалям отношенията си с близките си. Искам и да дам най-доброто на детето, ако бъда с този човек, не желая то да страда заради появата ми. Желая и самата аз самата да родя. В крайна сметка никой не получава всичко, което иска. А трябва да внимаваме какво си пожелаваме. Но да дръзна ли да поема по този път с този човек въпреки рисковете?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (9)

Изпрати
Силвия
Силвия
12.11.2015 16:26
недей се подлъгва - от 10 години имам връзка с мъж с 12 години по-голям. Бяхме много влюбени и нямаше видима разлика между нас. Е вече аз съм на 48 год, а той на 60 и повярвай вече разпиката в годините се усеща много осезаемо - ще се наложи да го сменям /усеща се, че вече е стар за мене/
0
0
perfect
perfect
10.10.2013 00:52
Ми лошо няма. Честно казано живота си е твой. Ако се чувстваш щастлива с него няма какво да се съобразяваш с хорското мнение. Всяко чудо за три дни.
0
0
д
д
06.10.2013 23:18
не виждам проблем.мъжът ми е с 14 години по голям от мен. има зад гърба си и дете и развод е и... сега имаме дете с него на 5 годинки просто мога да твърдя че бракът ни е приказка заедно сме от 10 години.то всеки да плюе може.да нашите бяха против него то приказки ли не бяха то караници ли не бяха.. ама като забременях клекнаха .. като опознаха мъжа ми косъм не дават да падне от главата му.така че важното е човек сърце да има никога не е гаранция че жена му го е оставила защото той не ставал..може и обратното да е. късмет ;)
0
0
лилия
лилия
05.10.2013 12:23
Благодаря за коментарите и за труда да ги напишете! Помогнаха ми много. Поисках все пак съвет, получих го. Бъдете здрави! :)
0
0
ее
ее
04.10.2013 14:57
Какви сте вие, за да казвате какво да прави!? Ако си сигурна, че това е твоя човек направи всичко, за да сте заедно!
0
0
Svetla Stoqnova
Svetla Stoqnova
04.10.2013 14:50
Не, нямаш бъдеще с него! Огледай се за някой около твойте години! Дядо не ти трябва ;)
0
0
asq
asq
04.10.2013 14:46
Мога да кажа, че създадохме много добро семейство с моя мъж какво като е с 13 години по-голям от мен!? Да няма други деца и няма разводи зад него, не е и богат.. Искам да кажа, че понякога в живота се случва и така, няма значение възрастта и миналото на човек! Защо веднага трябва да плюете!?
0
1
МК
МК
04.10.2013 12:51
Не, нямаш. След като жена му го е оставила, значи има причина. А с 15 години разлика, ти за него може да си само трофей. Съответно той за теб е най-вероятно чичко-паричко, но това няма да си го признаеш дори пред себе си.
0
0
ЛилИ
ЛилИ
04.10.2013 12:46
Здравей.
Щом е толкова отговорен и сериозен поговори с него. Разкажи му за опасенията си и се опитайте заедно да измислите как да представите връзката си пред детето и пред близките ти, но най-вече се изяснете дали искате еднакви неща занапред(като още деца, брак и т.н.). Ако има желание, има и начин. НИкой не може да те държи далеч от щастието ти дори и семейството. Особено то! Ако си важна за тях и те обичат рано или късно, по един или друг начин ще го приемат. Успех :)
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: