ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Изпитани средства за почистване на котешка урина

Изпитани средства за почистване на котешка урина

Котешката урина е трудна за почистване
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
20.00 лв.
Виж ››

Колкото и да харесвате котката си, понякога е трудно да я обичате, особено ако е направила беля – вместо да отиде до своята котешка тоалетна, се е изпишкала на килима ви. Още по-трудно е да простите на любимеца ви, защото миризмата от направеното остава дълго.

Не се ядосвайте. Първо открийте каква е причината котката ви да прави така. След това се заемете да почистите котешката урина. Има някои лесни начини да се справите, без да давате излишни пари за скъпи перилни препарати.

Веднага вземете попиваща хартия и се опитайте да изтриете колкото е възможно повече урина. Не са бавете, котешката урина се концентрира, колкото повече стои и съответно миризмата става все по-лоша. Можете да използвате и стари дрехи, чиято материя е попиваща.

Не търкайте петното. Ако урината вече е изсъхнала, полейте го със студена вода и попийте.

Избягвайте да използвате почистващи препарати с амоняк в тях, защото миризмата му ще накара котката да маркира мястото повторно.

Друг начин да почистите котешка урина е като смесете вода с оцет. Оцетът е чудесен за убиване на бактерии. Тази смес е идеална както за стари, така и за нови петна от котешка урина.

Опитайте 1 1/2 чаша топла вода и 1/2 чаша оцет. Изсипете тази смес върху петната и накиснете за 3 до 5 минути мястото, където котката ви е направила белята. След като водата и оцетът изсъхнат, поръсете зоната със сода за хляб.

Почистете котешката урина с домашни средства

Оставете содата да престои два часа и след това минете през мястото с прахосмукачка. Тази домашна рецепта би трябвало да е решила проблема и да не усещате вече миризмата на котешката урина. Ако това не е така, повторете целия процес отново.

Друг начин да се отървете от следите от котешката урина е с помощта на сушени билки. Първо почистете мястото. След това смесете чаша смачкани, сушени билки (розмарин, южно дърво, лавандула), 1 чаена лъжичка карамфил, 1 чаена лъжичка канела, 1 чаена лъжичка сода за хляб. Поръсете сместа на килима, оставете да престои 10-20 минути, след това почистете с прахосмукачка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest