ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да изсъхне по-бързо лак за нокти

Как да изсъхне по-бързо лак за нокти

ХрисиХриси
Новак
31416
съхнене на маникюра

Едва ли има дама, която да не губи търпение, докато чака лака си да изсъхне. Досадно е да стоиш, да не можеш да свършиш нищо, за да не го развалиш, да бързаш, но да си безсилна пред бавно съхнещия лак. Ако само имаше начин перфектният маникюр да бъде готов за секунди… е, всъщност има – и то не един!

Ето как бързо да се сдобиете със страхотни нокти и перфектен лак!

1. Студена вода – вземете купичка или друг подходящ съд. Сипете вода и оставете за няколко минути да се изстуди. След като се лакирате, потопете ръката си във водата за около минута. По този начин той ще се втвърди и изсъхне по-бързо. Ако пък искате да се отървете по-бързо от стария лак, оставете ръцете си в топла вода и той ще падне по-лесно.

2. Повече, но по малко – лакирайте няколко пъти, но с по-тънки слоеве, докато получите желаната плътност на лака. Не забравяйте да изчакате всеки слой да изсъхне, преди да нанесете следващия. Така няма да се получи натрупване и ноктите ви ще изглеждат ослепително!

3. Продукт за изсушаване – на пазара се предлагат различни продукти за изсушаване на лака. Могат да бъдат под формата на капки или спрей. Нанасят се след лакиране. Трябва да изчакате няколко минути и да измиете ръцете си.

маникюр

4. Топ лак – но такъв с бързосъхнещо действие. Топ лакът се нанася накрая, за да запечата вече лакираните нокти. Може да си вземете такъв, който изсушава ноктите. Бъдете внимателни при нанасянето му, все пак това е още един слой лак, който също трябва да бъде поставен гладко. Опитайте да избегнете образуването на неравности.

5. Устройство за сушене – предлага се специален изсушител, който работи на с помощта на UV лъчи. Обикновено е с джобен размер, така че може да го носите навсякъде със себе си. Скоростта, с която ще изсъхне лака ви зависи от силата на въздушната струя, която ще използвате. Тя би могла да бъде топла и студена.

За препоръчване използвайте студен въздух, нещата ще се случат по-бързо.

Надяваме се да сме били полезни с тези готини трикчета, с които винаги ще бъдете с нов и красив маникюр за минути!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest