ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да определите своя тип кожа

Как да определите своя тип кожа

ХрисиХриси
Новак
31216
С бърз тест може да определите типа на кожата си
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Всяко момиче трябва да е на ясно с типа кожа, който притежава, за да полага правилните грижи за нея. Лицето може да изглежда красиво и без грим, стига да се поддържа редовно и правилно. Точно по тази причина, има дами, които изглеждат прекрасно, без да прилагат каквато и да е козметика върху лицето си.

Онова, което те използват, не са гримове, а маски, лосиони, скраб за лице, подхранващи етерични масла, сапун. Всички тези неща става безполезни, ако не знаете какъв тип е вашата кожа. Именно заради това много жени споделят, че се поддържат редовно, но несъвършенствата така и не изчезват. Може би просто не ползват правилните продукти.

Има 4 основни типа кожа: мазна, суха, смесена и нормална. Всеки от тях изисква индивидуална и специфична грижа. За да изберете подходящите продукти за своята кожа, най-напред трябва да определите нейния тип – ето какъв е начина да го направите.

Трябва да преминете тест, който може да направите сами вкъщи.

Това е най-лесният и бърз начин за определяне типа кожа. Пригответе си салфетка или хартия. Преди лягане почистете лицето си от грима и измийте с вода. На сутринта, след като станете, измийте лицето си с топла вода. Нека минат 2-3 часа преди да направите теста.

Вземете салфетките или хартията. Залепете към брадичката, бузите, челото и от двете страни на носа. Леко натиснете и изчакайте 15 секунди. Естествените масла и влажност на кожата ще ви помогнат да определите своя тип кожа.

След като секундите изтекат, вижте салфетките. Ако следите са нормални, значи имате нормална кожа. В случай че има по-остро изпотяване, сте с мазна кожа. Суха кожа е щом следите почти не се забелязват или липсват, а смесен – ако на места са по-изразени, а на други – не толкова.

Признаци на мазната кожа: характерна лъскавост, забележими големи пори, които често се разширяват, склонност към възпаления и образуване на акне. Предимството на този тип кожа е, че белезите на възрастта се забелязват по-късно.

Мазната кожа има акне

Признаци на сухата кожа: деликатна, тънка, нееластична кожа с матов оттенък. Порите са почти невидими. Обикновено, след почистване се усеща стягане и сухота. При този тип кожа може да се образуват малки бръчици.

Признаци на смесената кожа: при нея, в различните части на лицето се срещат различни кожни реакции. Омазняването се получава при Т-зоната (носа и челото) и брадичката. Сухотата се проявява около очите и по бузите. При смесената кожа бръчки се образуват рано.

Признаци на нормалната кожа: мека, еластична, гладка, мека на допир. Характерният блясък при омазняване липсва, порите също. Това е мечтания тип кожа от всяка дама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest