ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Кератинова терапия – плюсове и минуси

Кератинова терапия – плюсове и минуси

Кератинова терапия - плюсове и минуси
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Кератиновата терапия, или както още е известна – бразилско изправяне, е химическа процедура, която обикновено се прави в салон и може да направи косата да изглежда по-изправена за 6 месеца. Тя придава интензивен блясък на косата и може да намали буйните къдрици.

Процесът включва измиване на косата, а след това използването на стилизираща четка за третиране на мократа коса. Някои стилисти предпочитат първо да изсушат косата. След това я изглаждат на малки участъци. Целият процес може да отнеме няколко часа.

Колкото и ефективна да е процедурата и да са доволните от крайния резултат, трябва да знаете, че кератиновата терапия има и минуси.

Нека започнем с плюсовете. Тялото естествено произвежда протеина кератин. Това е веществото, от което са изградени косата и ноктите. Кератинът обогатява клетките на косата, което води до по-управляема коса, по-малко къдрене, по-здрав вид и лъскавина.

Кератинова терапия за изправяне на косата

Обобщено плюсовете от кератиновата терапия са: безопасно е за косата; прави я супер блестяща и без къдрици; косата става мека и копринена. Процедурата е подходяща за мъже и жени, няма доказани странични ефекти, няма нужда от лак или гел за коса, за да поддържате правия външен вид. Косата е лесна за оформяне. Това може да я заздрави, защото можете да я сушите без сешоар и съответно по-малко ще я излагате на топлина.

Процедурата има и минуси.

Много (но не всички) терапии с кератин съдържат формалдехид, който може да бъде опасен при вдишване. Формалдехидът е това, което всъщност прави косата да изглежда по-изправена. Някои компании произвеждат кератин, който не е от естествени източници. Използваният химикал може да причини дразнене на кожата и сълзене на очите. В някои случаи терапията за изправяне на косата може да причини алергични реакции като обрив или сърбеж.

Красива права коса

Процедурата може да струва скъпо и трябва да се прави само под наблюдението на обучен фризьор. След терапията трябва да се използват специални шампоан и балсам за коса без сулфати, за да продължи ефектът от изправяне с кератин по-дълго. Бременните жени трябва да избягват да се подлагат на кератинова терапия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest