ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»5 причини за стареенето на кожата през зимата

5 причини за стареенето на кожата през зимата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
2514k
5 причини за стареенето на кожата през зимата

Често свързваме зимата със суха и белеща се кожа, но замисляли ли сте се, че студеното време може да засили признаците на стареене? Минусовите температури и повечето време прекарано на закрито, в отоплявани помещения със сух въздух, водят до усещане за напукване и неприятно раздразнение. Кои са другите основни фактори, които влияят върху външния вид на кожата? Вижте какви съвети дават дерматолози.

Не използвате слънцезащита

Дори в най-мрачните и снежни дни, слънцезащитните продукти са напълно задължителни. Докато късите UVB лъчи намаляват по интензивност през зимните месеци, то дългите UVA лъчи не го правят и са отговорни за по-голямата част от уврежданията на ДНК, водещи до преждевременно стареене.

Използвате същата козметика като през лятото

5 причини за стареенето на кожата през зимата

Зимното време, придружено от сухите и сурови условия, изисква умен подбор на козметични продукти, които съдържат по-дълбоко овлажняващи съставки като тези в хидратиращите кремове на Chanel. Обмислите и добавянето на масло към ежедневната си рутина, което да заключи влагата в епидермиса.

По-малко слънчеви лъчи

През зимата нивата на витамин D и K намаляват съществено, а те са свързани с поява на тъмни кръгове под очите, поради изтъняването и избледняването на кожата. Добавете храни, богати на тези витамини, в диетата си и обсъдете варианта за прием на хранителни добавки с вашия лекар. Ако често използвате солариум през зимата, тази година опитайте да придадете бронзов загар на тялото си с помощта на автобронзиращи продукти.

Водите по-заседнал начин на живот

5 причини за стареенето на кожата през зимата

Съвсем естествено е да бъдете по-малко активни през зимата. Все пак, важно е да включите физическа активност в графика си поне няколко пъти седмично. Тя ще повиши настроението ви, ще ви накара да се чувствате по-тонизирани и това ще проличи и външно.

Използвате силни почистващи продукти

Сухата кожа е по-податлива и уязвима на дразнители като почистващите продукти. Поради тази причина експертите препоръчват да се насочите към измиваща козметика на маслена основа, която елиминира замърсяванията без да лишава епидермиса от естествените му масла, изсушавайки го. Стойте далеч от традиционните сапуни, които имат алкално pH и нарушават външния слой на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest