ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Отвори си хладилника и виж какъв си

Отвори си хладилника и виж какъв си

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1505
Хранителни навици
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
Виж ››

Не е толкова трудно човек да се сети, че собственият му хладилник е отражение на това какъв е самият той, какви са неговите навици, вкусове и т.н. Съдържанието на хладилника е нещо като огледало на собствения ни характер – то може да издаде повече за собственика си от каквото и да било друго. Замислете се, отворете хладилната врата и вижте дали има нещо развалено, останало от няколко дена...

Че хладилникът е рефлексия на самия човек се е убедила италианската фотографка Амбра Дзени. За да докаже истиността на своето твърдение фотографката е прибегнала до един лесен експеримент с помощта на фотоапарата си и няколко доброволци.

В продължение на месеци Амбра Дзени запечатва на фотоси съдържанието на хладилниците на десетки италианци. Участниците в социалния експеримент са от всякаква възраст, професия и социално положение. Избрани фотографии от обиколката на Дзени са подредени в специална изложба в Милано, която носи името „Всеки хладилник според семейството му”.

Снимайки толкова много хора редом до техните отворени хладилници фотографката лесно достига до тезата, че грижливо подредените пластмасови кутии с различни хранителни продукти или ястия издават организираната личност на собственика.

Пълен хладилник

И обратното – немърливо захвърлените половинчати сандвичи, мухлясало сирене, недоизядени кутии с китайска или италианска храна или пък отворените бурканчета с течен шоколад са в състояние да изведат на бял свят повече подробности за собственика си от което и да било социологическо проучване.

Особено впечатление получава италианката от огромната разлика между хладилниците на неженените мъже и жени. Докато ергените могат да се похвалят или с празни хладилници, или пък с такива, които са препълнени с ненужни и неизползвани продукти. Друга отличителна черта за ергенския хладилник са купища от кентчета бира, газирани напитки и бутилки алкохол.

За разлика от неженените мъже, жените без партньор пък проявявали изключителна изрядност в подредбата на хладилниците си. В повечето не липсвало абсолютно нищо, като подредбата на продуктите по вид и трайност била стриктна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest