Готвене и Хранене

Готвене и Хранене

Готвене и хранене, практични съвети от Ezine.bg. Здравословни съвети за балансирано хранене и готвене.
Идеи за късметите на Новогодишната баницаИдеи за късметите на Новогодишната баницаВсяка година, приготвяйки новогодишната баница, всеки се чуди какви късмети да напише и да сложи в нея. Традиционно, повечето хора залагат на обичайните – здраве, щастие, любов, късмет, нова кола и къща.
Етикет за новогодишната трапезаЕтикет за новогодишната трапезаАко сте решили да поканите гости за посрещането на Нова година, е хубаво да спазите някои неизменни правила, които по една или друга причина много често се забравят или пък умишлено се пренебрегват.
Ароматно греяно вино за КоледаАроматно греяно вино за Коледа
25 Дек.
Жана Г.
На Коледната трапеза ароматното греяно вино е просто задължително. Загрятото вино, което е обогатено с ароматите на различни подправки и плодове, е вкусно и действа затоплящо.
Какво да направим с остатъците от коледната трапеза?Какво да направим с остатъците от коледната трапеза?Всяка година си повтаряме, че трябва да пазаруваме по-малко, но не удържаме на изкушението и обикновено в края на декември хладилникът не може да се затвори от всякакъв род купички, в които има по нещо останало.
Да украсим масата за Бъдни вечерДа украсим масата за Бъдни вечерОсвен празничната вечеря всички светли ритуали и подаръците под елхата хубаво е за Бъдни вечер до украсим трапезата. Не е необходимо да са някакви сложни украси.
Украсете елхата с коледни сладкиУкрасете елхата с коледни сладкиЗа да зарадвате хлапетата, направете коледни сладки, които да закачите на коледното дърво с помощта на цветни ленти. За украсата са нужни захарни пръчици, сребърни сладкарски перли.
Здравословни ползи от резенеЗдравословни ползи от резене
18 Дек.
Марина
Заради своите здравословни ползи върху храносмилателната система, резене участва активно в лечението на Синдрома на раздразненото черво.
Коледните подправки повдигат настроението ниКоледните подправки повдигат настроението ни
18 Дек.
Mariana
Оказва се, че приповдигнатото коледно настроение няма нищо общо с магия, а се дължи на различни уникални съставки в коледните подправки, които действат като антидепресанти.
Здравословни ползи от цикорияЗдравословни ползи от цикория
17 Дек.
Марина
Цикорията е била консумирана още от древните египетски и римски войни, които пълноценно се възползвали от хранителните и лечебните ѝ качества.
Може ли да се съхранява масло извън хладилник?Може ли да се съхранява масло извън хладилник?Всеки знае, че млечни продукти като мляко и сирене трябва да се съхраняват в хладилник или ще се развалят. Маслото, от друга страна, е малко по-различно. Може ли да се съхранява масло извън хладилник?