Готвене и Хранене

Готвене и Хранене

Готвене и хранене, практични съвети от Ezine.bg. Здравословни съвети за балансирано хранене и готвене.
Защо е полезно да подправяме ястията с чубрицаЗащо е полезно да подправяме ястията с чубрицаЧубрицата се нарежда сред най-често използванитеот нас, българите, подправки. Защо е полезно да подправяме ястията с чубрица?
Най-вкусните и евтини летни ястияНай-вкусните и евтини летни ястияВ разгара на лятото сме и по правилно точно сега градините и пазарите изобилстват с пресни плодове и зеленчуци. Вижте най-вкусните и евтини ястия, които да приготвите с тях.
Четири топ разхлаждащи напитки срещу летните жегиЧетири топ разхлаждащи напитки срещу летните жегиЛятото е сезонът, когато дехидратацията е сериозна опасност, стояща пред всеки. Вижте четири разхлаждащи напитки.
Рецепти за деца с пъдпъдъчи яйцаРецепти за деца с пъдпъдъчи яйцаЯйцата от пъдпъдъци са истинска аптека. Те имат богат състав и са много полезни за децата. Вижте вкусни и пъстри рецепти за деца с пъдпъдъчи яйца!
Универсални храни, задължителни за всяка кухняУниверсални храни, задължителни за всяка кухняКои са универсални храни, задължителни за всяка кухня? Тези, без които готвачите не започват работа? Вижте универсални храни, които ви позволяват да приготвите всичко.
Боядисайте яйцата с естествени бои: Ето как!Боядисайте яйцата с естествени бои: Ето как!Боядисването на яйцата за Великден е най-забавната част от приготовленията за празника. Колкото по-естествени продукти използвате в този процес, толкова по-добре.
Боядисайте яйцата с пяна за бръснене! Ето какБоядисайте яйцата с пяна за бръснене! Ето какВеликден е на прага ни. Независимо кой ден сте избрали да боядисате яйцата си – Велики Четвъртък или Велика Събота, те задължително трябва да са обагрени по най-красивия начин.
Ползи и приложения на сладките картофиПолзи и приложения на сладките картофиСладките картофи, или малко по-цветната версия на обикновените картофи, имат много предимства. Какви са ползите и приложенията на сладките картофи?
С какво можем да заменим яйцата при печивата?С какво можем да заменим яйцата при печивата?Яйцата в тестото свързват всички компоненти и са отличен набухвател. Не всеки обае може да ги консумира. За щастие има отлични заместители на яйцата, които можем да използваме за печивата. С какво да заменим яйцата?
Идеи за уникално вкусен хумусИдеи за уникално вкусен хумусХумус е традиционна разядка в страните от Близкия Изток. Той се приготвя от сварен нахут, към който се добавят различни подправки и добавки. Вижте идеи за уникално вкусен хумус.