Готвене и Хранене

Готвене и Хранене

Готвене и хранене, практични съвети от Ezine.bg. Здравословни съвети за балансирано хранене и готвене.
Най-добрите алкохолни маринати за месоНай-добрите алкохолни маринати за месо
04 Март
Нали
Месото, обогатено с подправки и аромати, има неустоим вкус. Предлагам да изберете от между екзотични аромати и подправки за да си приготвите най-добрите маринати за месо.
За повече витамини: Как да се храним в края на зимата?За повече витамини: Как да се храним в края на зимата?Как да се храним в края на зимата, за да получаваме повече витамини? На кои витаминозни храни трябва да наблегнем?
Идеи за диетични закуски с яйцаИдеи за диетични закуски с яйцаПрез последните десетилетия се е стигнало до схващането, че яйцата се нареждат в групата на супер храните. Идеи за диетични закуски с яйца.
Най-големите грешки при готвене на оризНай-големите грешки при готвене на оризГотвенето на ориз може да затрудни начинаещите кулинари. Кои са честите грешки при готвенето на ориз? Как се готви ориз? Съвети при готвене на ориз. Как да готвим ориз?
Шафранова майонезаШафранова майонезаАко искате да изненадате семейството или гостите си с нещо различно и много вкусно, опитайте тази майонеза с шафран. Ето как да приготвите това кулинарно чудо, наречено шафранова майонеза.
Най-лековитите и полезни подправки в кулинариятаНай-лековитите и полезни подправки в кулинариятаПодправките, които използвате за приготвяне на храната, обогатяват вкуса на ястията. И много от тях са истински щитове срещу храносмилателни заболявания, висок холестерол и други.
Най-вкусните маринати с чесънНай-вкусните маринати с чесън
08 Януари
Нали
Маринатите не само овкусяват месото, но го правят крехко и бързо за приготвяне. Кои са най-вкусните маринати? Идеи за вкусни маринати с чесън
Идеи за късметите на Новогодишната баницаИдеи за късметите на Новогодишната баницаВсяка година, приготвяйки новогодишната баница, всеки се чуди какви късмети да напише и да сложи в нея. Традиционно, повечето хора залагат на обичайните – здраве, щастие, любов, късмет, нова кола и къща.
Празнични сладкиши за трапезата на Нова ГодинаПразнични сладкиши за трапезата на Нова ГодинаЕдин от най- важните компонента на новогодишната трапеза е десерта. Няма строго установена традиция какъв точно трябва да е. Празничният сладкиш обаче е задължителен
Етикет за новогодишната трапезаЕтикет за новогодишната трапеза
28 Дек.
Rosi Stoyanova
Ако сте решили да поканите гости за посрещането на Нова година, е хубаво да спазите някои неизменни правила, които по една или друга причина много често се забравят или пък умишлено се пренебрегват.