Готвене и Хранене

Готвене и Хранене

Готвене и хранене, практични съвети от Ezine.bg. Здравословни съвети за балансирано хранене и готвене.
Боядисайте яйцата с естествени бои: Ето как!Боядисайте яйцата с естествени бои: Ето как!Боядисването на яйцата за Великден е най-забавната част от приготовленията за празника. Колкото по-естествени продукти използвате в този процес, толкова по-добре.
Боядисайте яйцата с пяна за бръснене! Ето какБоядисайте яйцата с пяна за бръснене! Ето какВеликден е на прага ни. Независимо кой ден сте избрали да боядисате яйцата си – Велики Четвъртък или Велика Събота, те задължително трябва да са обагрени по най-красивия начин.
Ползи и приложения на сладките картофиПолзи и приложения на сладките картофиСладките картофи, или малко по-цветната версия на обикновените картофи, имат много предимства. Какви са ползите и приложенията на сладките картофи?
С какво можем да заменим яйцата при печивата?С какво можем да заменим яйцата при печивата?Яйцата в тестото свързват всички компоненти и са отличен набухвател. Не всеки обае може да ги консумира. За щастие има отлични заместители на яйцата, които можем да използваме за печивата. С какво да заменим яйцата?
Идеи за уникално вкусен хумусИдеи за уникално вкусен хумусХумус е традиционна разядка в страните от Близкия Изток. Той се приготвя от сварен нахут, към който се добавят различни подправки и добавки. Вижте идеи за уникално вкусен хумус.
Какво да сготвим в еър фрайър (въздушен фритюрник)?Какво да сготвим в еър фрайър (въздушен фритюрник)?Какво да сготим в еър фрайър? Ако имате въздушен фритюрник у дома, вероятно искате да изпробвате повече рецепти в еър фрайър. Вижте идеи какво да сготвите в еър фрайър!
Трапезата на БлаговещениеТрапезата на Благовещение
25 Март
Жана Г.
На трапезата за Благовещение трябва да има мед, за да е сладък животът през цялата година, и содена питка. Тя се приготвя бързо и без яйца и мляко, тъй като трябва да се спазват християнските пости.
Какво обичат да вечерят мъжете?Какво обичат да вечерят мъжете?Какво да сготвя на мъжа си за вечеря? Това е въпрос, който много дами си задават всеки ден. Ето някои идеи за вкусна мъжка вечеря.
Кои са най-евтините дълготрайни храни: Ето с какво да заредим килера!Кои са най-евтините дълготрайни храни: Ето с какво да заредим килера!Заради епидемията от коронавирус и карантината много от нас се втурнаха да пазаруват в големи количества. Кои са най-евтините и дълготрайни храни?
Общи правила за хранене в ресторантОбщи правила за хранене в ресторантКогато излезете на ресторант, трябва да сте запознати с правилата, свързани храненето по тези места. Ето какво проповядва етикета за храненето навън - общи правила за хранене в ресторант.