Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене
Готвене и Хранене

Готвене и Хранене

Готвене и хранене , практични съвети от Ezine.bg. Здравословни съвети за балансирано хранене и готвене.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да нашарим великденските яйца с отпечатъциДа нашарим великденските яйца с отпечатъци
14 Април
Всеки знае как се боядисват яйца, но замисляли ли сте се как можете да разнообразите традиционните техники за боядисването им? Защото можете да ги нашарите яйцата и с отпечатъци.
Как да се храним през пролеттаКак да се храним през пролетта
31 Март
През горещите летни дни често се случва да губим апетит и да се чувстваме отпаднали. Заради прекомерно потене е възможно тялото ни да се дехидратира и да имаме здравословни проблеми.
Трапезата на БлаговещениеТрапезата на Благовещение
25 Март
На трапезата за Благовещение трябва да има мед, за да е сладък животът през цялата година, и содена питка. Тя се приготвя бързо и без яйца и мляко, тъй като трябва да се спазват християнските пости.
Защо е толкова важно да ядем кускус?Защо е толкова важно да ядем кускус?
24 Март
Кускусът е любима закуска на много деца, а приятният вкус на продукта го прави предпочитана съставка на много търсени рецепти на възрастните. Защо е толкова важно да ядем кускус?
Петмез - ползи и вкусни приложенияПетмез - ползи и вкусни приложения
07 Март
Петмезът е позабравен български конфитюр, който се прави от захарна тръстика. Спомням си как баба го вареше на открит огън, а ароматът и вкусът му бяха незабравими.
Кои подправки се ползват за заместване на шафранКои подправки се ползват за заместване на шафран
06 Март
Шафранът е подправка, получена от изсушените близалца на цветето Crocus sativus и се използва от векове в готвенето, медицината и боядисването. Кои подправки се ползват за заместване на шафран?
Какво да ядем по време на постиКакво да ядем по време на пости
27 Февр.
Старо поверие гласи, че спазването на постите се допринася за отдалечаване на злото, обуздаване на похотта, лъжите и всички онези лоши човешки пороци. Какво да ядем при пости?
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранТънкости при приготвянето на ястия с шафран
24 Февр.
Шафранът е деликатна и сложна подправка, която се използва в кулинарията от хиляди години. Известен с уникалния си вкус, аромат и яркожълт цвят, шафранът е основна част от много традиционни ястия, особено в средиземноморската и близкоизточната кухня.
Популярни рецепти с плод дурианПопулярни рецепти с плод дуриан
23 Февр.
Дурианът е плод, който е добре известен със своя специфичен аромат и кремообразна текстура. Въпреки че някои хора може да бъдат отблъснати от отчетливата му миризма, дурианът има уникален и вкусен вкус, който е популярен в много кухни от Югоизточна Азия.
Перфектното картофено пюре - как да го направим?Перфектното картофено пюре - как да го направим?
14 Февр.
Картофеното пюре е обичана основна храна в много домакинства, често се ползва като успокояваща и удовлетворяваща гарнитура. Как се прави перфектното картофено пюре.