ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Какво значи, ако мъж ме гледа постоянно?

Какво значи, ако мъж ме гледа постоянно?

Какво значи, ако мъж ме гледа постоянно

Погледът е най-същественият елемент при първи контакт с някого. Той издава много повече емоция и значения, отколкото думите са способни да изразят. Затова моментът, в който някой ни погледне, винаги събужда известно любопитство и поражда редица въпроси у нас.

За женската аудитория вниманието на мъжа е истински скъпоценен камък. Когато дамите го получават, те непременно се питат каква е причината, дали са добре облечени днес или в какво състояние е тяхната прическа.

Ето обаче отговорите на вашите въпроси за това, защо един мъж ви гледа постоянно:

Много хора обвързват мъжките погледите с търсенето само и единствено на физически контакт. Ще се изненадате да чуете, че това изобщо не е така.

Ако мъж ви гледа продължително, това може да означава много неща и е важно да знаете как да го разтълкувате правилно така, че да не прибързвате с грешни заключения.

1. Поглед към лицето. Според изследвания, мъжете, които ви гледат продължително време в лицето, търсят по-сериозен контакт с вас. Силният пол избира жената, с която иска да се обвърже, предимно според чертите на лицето – очи, усмивка, излъчване, коса. Затова, когато мъжкото внимание е насочено към вашето лице, то може да тълкувате това като интерес към вас като човек, когото въпросният мъж вероятно би искал да опознае и с когото би изградил бъдещи отношения. Знак е, че той ви харесва.

2. Поглед към части от тялото. Ако погледът на мъжа е насочен към части от вашето тяло като бедра или ръце, то тук вниманието може да се тълкува предимно като насочено сексуално. В този случай е най-вероятно мъжът да ви разглежда единствено като физически обект, с който обаче не планира никакви сериозни отношения.

Флирт

3. Поглед към стъпалата. Много често, докато пътувате в градския транспорт например, забелязвате как някой се втренчва във вашите стъпала. Ако мъж ви гледа по този начин продължителен период от време, то това се тълкува като поглед в търсене на приятелски контакт или просто необходимост от компания по време на пътуването. Твърде вероятно е мъжът да е отегчен и да търси някого, с когото да установи контакт. Затова в повечето случаи този поглед не трябва да се разглежда от романтична гледна точка и флирт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest