ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Солен или захарен спрей за коса - кой да изберем за перфектни къдрици?

Солен или захарен спрей за коса - кой да изберем за перфектни къдрици?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1362
Солен или захарен спрей за коса - кой да изберем за перфектни къдрици?
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Всички знаем, че нищо не може да придаде на косата ви секси и разрошен плажен вид, както могат солните спрейове. Те са лесни за употреба, безопасни и се предлагат в повечето дрогерии или магазини за козметика. Именно достъпността им ги направи и толкова популярни през последните години. Ето обаче че те имат свой нов конкурент в света на красотата.

Но все по-често хората използват спрейове на основата на захар, които могат да направят същото и да добавят много блясък. Кое работи по-добре? Солен или захарен спрей за коса? Ние ви даваме малко насоки.

Спрей за коса със сол

Харесва ни, че тези продукти добавят дъх на тази прекрасна океанска миризма към нашите кичури, без дори да се налага да излизаме от дома. И е брилянтно да добавите тази изтънчена текстура и обем към кичурите. Ако искате повече текстура и по-малко блясък, тогава това е, което трябва да изберете.

Спрей за коса

Недостатъкът е, че солените спрейове за коса могат да изсушат кичурите ви и освен това имат по-малко издържливост от захарните спрейове. Така че, когато ги използвате, изберете такива без алкохол и ги използвайте само няколко пъти седмично, вместо ежедневно. Солените спрейове са идеални за гъста, обемна коса и я правят по-лесна за оформяне на ефектни къдрици. Те са идеални за създаване на движение в косата ви.

Захарни спрейове за коса

Захарният екстракт в тези спрейове задържа много влага и може да помогне за укрепване и хидратиране на косата ви. В допълнение, те предлагат по-голяма издържливост от солените спрейове. Така че, ако търсите нещо повече от лесни вълни, това е най-добрият ви залог. Захарните спрейове за коса придават много обем на косата и могат също така да намалят стърчащите косъмчета, позволявайки по-елегантен стил.

Спрей за къдрици

И в случай, че се притеснявате, че ще останете с лепкави кичури, не е нужно да го мислите. Формулите гарантират, че изсъхват до меко покритие. Въпреки че потвърждаваме този факт, изберете няколко пръскания и не предозирайте косата си със захарен спрей. Захарните спрейове работят по-добре за по-фини текстури на косъма и могат да не са така видими при много гъста и непокорна коса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest