ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Как да се грижим за кожата на бебето през зимата

Как да се грижим за кожата на бебето през зимата

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1662
Как да се грижим за кожата на бебето през зимата
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

През зимата кожата на бебето изисква правилна грижа, както и вашата. Всъщност бебетата имат по-деликатна и чувствителна кожа от възрастните, което ги прави по-податливи на загуба на влага през този сезон. Кожата на новороденото е по-тънка, по-малко хидратирана и има намален естествен овлажняващ фактор в сравнение с кожата на възрастни.

Сухотата, алергиите и дразненето на кожата през зимния сезон са често срещани при новородените бебета и по това време родителите трябва да положат допълнителни грижи, като следват специфична рутинна грижа за кожата с подходящи продукти.

В допълнение към това, имунната система на новородените бебета се развива, което ги прави податливи на респираторни инфекции през зимата.

Предприемането на превантивни мерки за поддържане на топлината и безопасността на бебето, докато имунната му система стане по-силна, за да предпази тялото му от вредните ефекти на вируси и бактерии, които обикновено стават по-активни през този сезон, ще помогне.

Обърнете внимание, че понижаването на температурата може да влоши различни процеси в организма, затова полагайте допълнителни грижи за детето си през това време на годината.

Тук споделяме няколко съвета, които родителите да следват за грижата за кожата на бебето си през зимата.

Зимна грижа за бебешката кожа

Зимна грижа за бебешката кожа

Овлажнител

Нанесете добър овлажнител, за да запазите кожата на бебето мека и гладка. Изберете овлажнител, направен от млечен протеин. Независимо дали става въпрос за масаж, къпане или друг режим на грижа за бебето, родителите трябва да гарантират, че използваните продукти са обогатени с овлажняващи елементи, които осигуряват дълбоко подхранване и са нежни към кожата на бебето. Потърсете съставки като витамин Е, витамин В5, млечен протеин и оризови екстракти.

Масаж на бебето

Масажът е важен за поддържане на кожата на бебето зимата. Помага за подобряване на кръвообращението в тялото, което от своя страна повишава силата. Използвайте натурални масла за масажа.

Напукани устни при бебето

Напуканите устни са често срещано състояние при бебета през зимния сезон. Нанесете тънък слой продукт задължително по препоръка на вашия педиатър. Избягвайте балсами за устни с изкуствени оцветители и добавен аромат.

Кожа

Ако бебето вече има суха кожа или кожни заболявания като екзема, тогава внимавайте повече в студено време, тъй като тези състояния обикновено се обострят през зимата. Тези кожни състояния отслабват кожната бариера; използването на емолиенти като овлажняващи кремове помага за възстановяване на целостта на бариерата, предотвратяване на инфекции и избягване на по-нататъшно увреждане на кожата.

Бебетата обикновено се сблъскват с лющещ се скалп през зимата поради екстремна сухота. Масажирането на малко масло върху скалпа може да помогне. Не забравяйте да изберете правилното масло за бебето.

Избягвайте да правите дълги, топли бани на бебето, тъй като това може да изсуши кожата му. Кратките вани в леко затоплена вода са най-добри за намаляване на загубата на влага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest