Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Най-добрите продукти за грижа за кожата

Най-добрите продукти за грижа за кожата

Най-добрите продукти за грижа за кожата

Прекаленото използване на продукти за грижа за кожата не е необходимо. За да се поддържа добре здравият, свеж и сияен вид на кожата е достатъчно използваната козметика да бъде съобразена с типа кожа, личната чувствителност и наличието на евентуален медицински проблем.

Най-добрите продукти според типа кожа

Определянето на типа кожа помага да се разбере защо кожата реагира различно на едни и същи продукти и да се избере най-доброто според индивидуалните особености. Те се дължат най-често на факта, че става въпрос за различен тип. Ето кои са петте типа:

Нормална кожа

С добър баланс на омазняването, добра защитна бариера и нормален тен. При нея повечето продукти са ефективни и не причиняват раздразнения.

Суха кожа

Тя е груба, лющи се, сухите зони са зачервени и с неравен тен. Продуктите за грижа трябва да имат хидратиращо и защитно действие.

Мазна кожа

При нея тялото произвежда свръх нуждите себум и кожата постоянно изглежда мазна и лъскава. Причина са разширените пори. Ако хидратацията е неправилна, се произвежда все повече себум, който увеличава омазняването и появата на пъпки и раздразнения.

Най-добрите продукти за грижа за кожата

Комбинирана кожа

При нея има както мазни, така и сухи зони. Най-често челото, носът и брадичката се омазняват бързо, а около бузите и на други места се забелязват сухи участъци. Нужно е козметиката да бъде балансирана, третирайки адекватно специфичните зони на омазняване и сухота.

Чувствителна кожа

Като такава се определя кожата, която реагира по различен начин на продуктите за грижа. Това налага внимателното въвеждане на всеки нов продукт и задължително тестване преди употреба.

Стъпки в почистването на кожата

При всеки тип кожа е нужно да се следват рутинните грижи, които поддържат кожата и дават резултат. Те включват:

Почистващ продукт

Необходим е нежен почистващ продукт за всеки тип кожа, така че да се запази естествените влага и кожни масла. Хладката вода е препоръчителна за изплакване.

Най-добрите продукти за грижа за кожата

Тонер

Третиране с избрания според типа кожа продукт. Тонерът, серумът, очните кремове, лечебните продукти и тези за грижа против стареене се усвояват най-добре, когато порите са отворени след почистването.

Хидратант

Хидратация с лек овлажнител за балансирана, мазна и комбинирана кожа и по-тежък и плътен хидратант за суха кожа.

Защита от слънце

Слънцезащитният крем е задължителен в грижата за всеки тип кожа за предпазване от вредните слънчеви лъчи. Нужно е да се използват такива продукти и за всички други открити участъци от кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest