Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Тоалетни трици за лице - ползи и употреба

Тоалетни трици за лице - ползи и употреба

Тоалетни трици за лице - ползи и употреба

По-възрастните дами си спомнят добре едно чудесно почистващо средство, което днес незаслужено е в периферията на интереса - тоалетните трици. Те са бюджетно средство за хидратация и почистване на лицето и заслужават интереса към тях да бъде възроден отново.

В състава на козметичните трици се отличават добре познати природни продукти. Това са стритите на прах кестени, кафето, костилките от плодове, семената на различни растения и много други естествени суровини. Различните видове трици отговарят на различни изисквания на кожата. Предлагат се в козметичните магазини и аптеки.

Тоалетните трици намират приложение като ексфолиант за почистване на лицето и кожата на тялото. Те се използват под формата на каша, след като са разтворени във вода.

Как се използват тоалетни трици за лице

Нанасянето е лесно - става с кръгообразни, масажиращи движения, но без натиск, защото кожата може да бъде наранена. Оставят се за малко да подействат, след което се измиват с вода.

Веднага ще усетите - ефектът е бърз и удивително приятен- кожата добива бебешка мекота, а редовната употреба премахва комедоните и пъпките. Може към сместа да се добави зехтин или мляко, както и друг избран натурален продукт, от който кожата се чувства добре.

Тоалетни трици за лице - ползи и употреба

Някои козметични компании предлагат готови ексфолианти от трици, които направо се намазват на лицето, но лично подготвената смес е за препоръчване, защото позволява избор на съставките, които да бъдат вложени в сместа.

Триците са изключително ефикасно средство за третиране на акне, особено на пъпките по гърба и горната част на ръцете, които са особено упорити и трудно се поддават на лечение. Триците от кестени дават изумителни резултати. Ароматът на триците също е много приятен.

След почистване е добре да се използва хидратиращ крем или лосион за тяло, когато се почиства кожата по гърба и ръцете. Тоалетните трици осигуряват отлична грижа не само за лицето, но и за всички части на тялото.

Добрият външен вид и неговата поддръжка са нещо, което може да се направи лесно и с бюджетни варианти. Тоалетните трици са едно такова отлично предложение, което заслужава да бъде изпробвано. То няма да разочарова никого.

Вижте още домашни ексфолианти за нежна кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest