Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да лакираме ноктите на краката перфектно?

Как да лакираме ноктите на краката перфектно?

Как да лакираме ноктите на краката перфектно?

Отворените обувки изглеждат по-добре, когато и педикюрът ни изглежда по-добре. Освен това лакът на краката може да издържи доста дълго, без да се олющи, дори и когато не е гел лак, а обикновен лак.

Но ако лакът е направен некрасиво, то това може да донесе вреда на външния вид, вместо полза. Неравно лакираните нокти и омазани пръсти в лак се забелязват, колкото и да ни се струва, че не се.

Осигурете удобно място с добра светлина

За да лакирате ноктите на краката перфектно, като за начало трябва да се погрижите за това нокътната плочка да е добре подготвена. В противен случай лака може да не се задържи дълго и бързо да се наложи да го смените. Намерете удобно пространство, на което можете да седнете и да си стигате ходилата. Постарайте се да имате добра светлина, за да виждате хубаво какво правите.

Премахнете стария лак

Първо трябва да премахнете стария лак с помощта на памук или памучен тампон и лакочистител. Но тъй като повечето лакочистители, освен чистия ацетон, съдържат вещества, които биха попречили на лака хубаво да се хване за нокътя, е добра идея да използвате спирт след това. Просто вземете спиртен разтвор на памук или памучен тампон и с него изтрийте пръстите на краката си, за да махнете остатъка от лакочистителя.

Избутайте кожичките

След това ако можете да избутате кожичките на ноктите на краката си, това също ще помогне за изчистения вид на педикюра. Но ако използвате гел за премахване на кожички, то използвайте го преди да изтриете ноктите със спирт. Така със спирта ще изчистите и остатъците от дадения гел. Можете да използвате както дървена пръчка за маникюр, така и метален избутвач. И двете средства са добри, зависи кой е по-подходящ за вас.

Оформете ноктите на краката

Лак на краката

След като кожичките са избутани, а нокътната плочка е изчистена, можете да пристъпите към оформянето на нокътя. Ако нямате много дължина, която да трябва да се махне, то можете за целта да използвате пила. А ако много ще скъсявате нокътя, то първо си помогнете с нокторезачка, а след това с пила ги оформете. Има много пили, но обикновената двустранна ще ви свърши отлична работа. Не забравяйте да премахнете прахта от пиленето с четка или памуче със спирт.

Използвайте базов лак

Използвайте база лак във всички случаи, освен ако не искате да се налакирате само със заздравител за нокти. Нанесете базата и изчакайте да изсъхне две минути. Работете на тънки слоеве, нанесени бързо. Така ще са равни и ще изсъхнат добре. Последвайте базата с два слоя цветен лак за нокти, като между тях също изчаквайте по две минути да изсъхне.

Старайте се да използвате по-малко движения на четката за по-равни резултати и по-добро лакиране на ноктите на краката. Дори и това да значи, че малко излизате от нокътя, това не е проблем - после може да се изтрие. С първия слой лак се старайте добре да покриете нокътната плочка, дори и това да значи, че слоя е малко по-неравен. А втория вече нанесете с по-малко движения, за да е гладък и блестящ.

Изчакайте лакът да изсъхне

Маникюр

След като сте изчакали 2 минути да изсъхне втория слой цветен лак, можете да нанесете топ. Тази стъпка се препоръчва да не се пропуска, за подобрение дълготрайността на педикюра. Можете да изберете дълготраен топ, матов топ или бързосъхнещ топ според вашите предпочитания. Той също се нанася в тънък слой, но с малко и бързи движения, за да се получи гладък.

Отстранете остатъци от лака

Ако по ноктите на краката са останали остатъци от лак, след лакиране на ноктите на краката минете отстрани с тампончета, напоени с лакочистител, за да отстраните ненужното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest