Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Безводната козметика - по-добрият и икономичен избор

Безводната козметика - по-добрият и икономичен избор

Предложение, което набира сила, е безводната козметика. По името на продукта се разбира, че основното му качество е липсата на вод

Освен че е най-големият орган в човешкото тяло, кожата е известна с това, че може да се самовъзстановява. Това става ежедневно, като повърхностните клетки са епидермиса се обновяват.

Здравата и подхранена кожа във вътрешните си дълбоки слоеве възпроизвежда нови, здрави клетки, с които заменя увредените такива. Еластичната и с младежки вид кожа изисква грижа и козметичната индустрия предлага непрекъснато нови продукти с тази цел.

Предложение, което набира сила, е безводната козметика. По името на продукта се разбира, че основното му качество е липсата на вода.

Защо водната козметика не е добър избор

Водата е полезна и това е азбучна истина. Нужно е да бъдем хидратирани през целия ден. Това се отнася както за вътрешните органи, така и за косата, ноктите, кожата.

В много от продуктите за грижа за кожата основна съставка е водата или тя присъства в значителна степен. Въпреки че е натурална съставка, водата не носи значителни ползи за кожата. Не само човешкото тяло, но и бактериите, гъбичките и всички вредни микроорганизми също се нуждаят от вода, за да се развиват.

Те биха направили всеки продукт вреден и за да се предотврати това, в козметичните предложения се добавя консервант или алкохол, за да се потисне развитието на микроорганизми. Така в един продукт се натрупват повече безполезни съставки и за полезните не остава много място.

Безводна козметика

Защо безводната козметика е по-добрият избор

Решението на проблемите, създавани около козметичните продукти, съдържащи вода, е иновативната безводна козметика. Ето нейните предимства:

- Тя е базирана само на масла и е по-концентрирана. Липсата на вода предотвратява развитие на всякакви гъбички, бактерии, плесени и други. Затова няма нужда от консерванти и алкохол.

- Позволява да се създаде по-различна текстура на козметичния продукт. Така обичайните шампоани, сапуни и сухи ексфолианти може да имат по-твърда форма.

- По-икономична е и се предлага в по-малки опаковки, а твърдите форми позволяват използване на по-екологични опаковки като картона.

Безводен скраб за тяло

- По-полезна е за кожата - колкото и странно да изглежда водата всъщност изсушава кожата, защото изпарявайки се, премахва нейния естествен защитен слой, оставяйки консерванти, оцветители и синтетични добавки от продукта на основата на вода.

- По-подходящ избор за чувствителна кожа е, защото не съществува нужда от вредни съставки като консервантите, които дразнят и възпаляват чувствителната кожа.

- Безводната козметика е устойчив, чист продукт, в хармония с природата и с грижа и за нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest