ezine.bg»Статии»Здраве»Сексът лекува зъбобол и кариеси

Сексът лекува зъбобол и кариеси

Сексът лекува зъбобол и кариеси
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

Сексът е не само за удоволствие и размножаване. Сексът е и за здраве! Сексолози смята, че хората, които правят секс по-малко от два пъти седмично, той трябва да им се приписва като лекарство.

Медици от Германия твърдят, че при продължителен стрес най-доброто лекарство е сексът. Той както нищо друго на света отвлича от проблемите и травмиращата ситуация.

Съгласно последните открития сексът лекува мигрена, зъбобол и кариес, а освен това удължава живота.

Кариесът е инфекциозно заболяване, което води до разрушаване на твърдите тъкани на зъбите. Зъбният кариес е най-честото и широко разпространеното хронично заболяване в световен мащаб, засяга 95% от хората.

Кариесът започва с деструкция на зъбната повърхност, постепенно разрушава зъбите, затруднява дъвченето и нарушава естетическия вид на лицето. Зъбният кариес се развива под плътна бактериална маса, която е прието да се нарича зъбна плака.

Кариесът представлява киселинно разтваряне на зъбната емайлна повърхност и разлагане на белтъчния състав на подлежащата зъбна структура.

Сексът лекува зъбобол и кариеси

Пълноценният оргазъм избавя от зъбобола. Причината е, че повишеното кръвно налягане и задействането на допълните капиляри по време на секс засилва кръвообращението в устната кухина и укрепва венците.

Лекарите и сексолозите препоръчват секс и срещу главоболие. По време на любовните ласки значително се повишава нивото на ендорфини, които са природните обезболяващи, в кръвта.

Оскъдният сексуален живот може да доведе до сърдечни болести, затлъстяване, гастрит, язва, неврози и безсъние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest