Ezine.bg»Статии»Красота»Как да върнем младостта отново

Как да върнем младостта отново

Как да върнем младостта отново

Годините неусетно се изнизват една след друга. С тях и вие лека-полека губите своята младежка красота. Вижте препоръките на дерматолозите, за да върнете времето назад, без пластични операции и скъпи продукти.

- Според проучване, направено от американски дерматолози през миналата година, ретиноидите подпомагат заличаването на бръчките и кафявите петна. Те увеличават производството на колаген и нормализират дейността на кожните клетки. Тези производни на витамин А съединения оказват ефект, съпоставим с най-добрите кремове против бръчки, твърдят специалистите. Проучването, осъществено в Университета на Мичиган, показва, че дори и прилагането на минимални количества ретинолов лосион (0, 4%) показва значително подобрение върху кожата.

- Избягвайте слънчевата светлина. Продължителното излагане на слънце води до появата на кафяви петна. Също то ще ви обзаведе и с бръчки. Ако се нуждаете от доказателство, погледнете кожата по долната част на ръката си, където слънчевите лъчи рядко достигат – със сигурност изглежда по-нежна и еластична.

- Използвайте антиоксиданти. Тяхното действие се изразява в неутрализиране на свободните радикали, под чието въздействието кожата старее. А според редица изследвания свободните радикали могат да доведат и до рак. Приемайте антиоксиданти чрез плодовете и зеленчуците.

- Ексфолирайте кожата си. Ексфолиращите процедури повишават произвоството на колаген и се смятат от специалистите за един от най-добрите способи, ако искате да забележите незабавно промяната.

Трябва да прилагате ексфолиращите процедури достатъчно продължително време, за да постигнете желания ефект. За най-добри резултати посетете дерматолог, който да ви консултира за ежемесечения пилинг.

- Наспивайте се. Липсата на сън е една от причините за преждевременното състаряване. Умората от недоспиването увеличава рязко концентрацията на кортизол (хормона на стреса) в кръвта. Ако неговите нива са постоянно високи, това може да доведе до разрушаване на колагеновите влакна и съответно до състаряване на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest