ezine.bg»Статии»Здраве»Овулацията зависи от...светлината

Овулацията зависи от...светлината

РалицаРалица
Новак
15837
Овулацията зависи от...светлината
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Овулацията се контролира чрез светлината. Това пише в българска книга за природна медицина, наречена „Билки за жената“.

Книгата съветва, ако желаете да бъдете по-сигурни, че ще забременеете да оставите светнали лампите в спалнята за три нощи точно по средата на менструалния цикъл. През всички други вечери е необходимо да изолирате стаята си в пълна тъмнина. Овулацията настъпвала по време на трите нощи, когато светлината е запалена.

Овулацията зависи от...светлината

Интересно е да се отбележи, че агрономите също препоръчват този метод, само че при развъждането на кокошките.

Книгата съветва още да осъществите сексуален контакт по време на трите „светли“ нощи, ако искате да забременеете.

Този метод, наречен „лунацепция“, се съчетавал добре с билките, които насърчават плодовитостта.

А те са:

Овулацията зависи от...светлината

Детелина. Много източници сочат, че цветовете на детелината са най-полезната билка при забременяване. Високото съдържание на витамини е изключително здравословно за матката, а високата наситеност на протеин в растението действа благоприятно на целия организъм. Изобилното съдържание на калций и и магнезий пък релаксира нервната система и допринася за забременяването. В детелината има почти всички минерали, необходими за нормалното функциониране на жлезите, тя подпомага възстановяването и балансирането на хормоналните функции. Като допълнение билката алкализира организма и може да балансира нивото на киселинност, а алкалността на вагината и матката е в полза на забременяването.

Залейте 30 гр цветове от детелина и три чаени лъжички ментови листа с 1 л кипяща вода. Оставете да кисне 4 часа. Прецедете. Отварата може да бъде консумирана без ограничения през целия ден, както и в продължение на няколко месеца.

Също така можете да добавяте пресни цветове от детелина към салатите или пък шепа сухи цветове при варенето на ориз.

Овулацията зависи от...светлината

Коприва. Коприва е средтство, стимулиращо матката. Растението действа общоукрепващо. С високото си минерално и хлорофилно съдържание, тя е отлична храна и тонизиращо средство за хормоналната система.

Сложете 2 супени лъжици изсушени листа коприва в един литър кипяща вода и оставете да престои 8-9 часа. Изпивайте по една или повече чаши на ден в продължение на няколко месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest