ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Симптоми при венерическите болести

Симптоми при венерическите болести

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Симптоми при венерическите болести
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

Болестите, които се предават по полов път съпътстват хората от най-дълбока древност. Венерическите болести в почти всеки случай са силно заразни. Инфекцията обикновено става чрез сексуален контакт със заразен човек. Различните болести протичат и със различни симптоми.

Повечето венерически болести се получават при обмен на телесни течности, за да се предаде заразата, но в някои случай е достатъчен и допир до заразеното място.

Някои от най-известните болести са СПИН, сифилис, гонорея, генитален херпес, генитални брадавици и гъбични инфекции.

СПИН-ът разрушава имунната система. Той отслабва тялото и го прави податливо на различни болести, вируси и инфекции. Болните започват да страдат от заболявания, които не са характерни при хора със здрава имунна система. СПИН може да се предава не само по полов път, но и чрез преливане на заразена кръв, заразени медицински инструменти и други.

При гениталните брадавици характерни симптоми са болка в засегнатия участък, получават се образувания около половите органи. Това е много упорита инфекция и се лекува трудно.

При гениталният херпес основни симптоми са появата на мехури и рани, които могат да бъдат силно болезнени. Може да има и мускулни болки, както и болки в гърба, повишена температура, парене и болка при уриниране.

Симптоми при венерическите болести

Гъбичните инфекции са широко разпространени и включват усещане за интензивен сърбеж, промяна във вагиналното течение, болки и усещане за парене в засегнатите райони, болка по време на полов акт. Гъбичните инфекции могат да възникнат вследствие на неподходяща хигиена и бельо и различни други фактори. Ако жена има такава инфекция трябва да се лекува както тя, така и нейният партньор.

Хламидии – това е често срещано заболяване сред хора, които имат безразборни сексуални контакти. Тази инфекция може да протича скрито и без симптоми, но ако се проявят такива, то това ще е до 21 дни след контакт. Характерни са течение, кръвотечение между отделните менструации, болки в стомаха, парене, гадене. При мъжете се проявява като воднисто бяло течение от пениса и парене при уриниране. Ако тази инфекция не се лекува съществува голям риск от стерилитет.

Половите инфекции са много и различни на брой, а симптомите при тях са различни. Ако имате и най-малко съмнение, че може да имате някаква полова болест, консултирайте се веднага със специалист. Нелекуваните болести могат да доведат до големи усложнения и проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest