ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Маникюр според фън шуй

Маникюр според фън шуй

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1529
Маникюр според фън шуй
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

На Изток дрехите, аксесоарите, маникюрът и гримът се считат за продължение на самия човек. Външният вид може да разкаже на околните за настроението, харктера и за отношението към света.

Правилно подбраните цветове могат да привлекат късмета и да помогнат за постигане на успех. За избора на цвета на маникюра може да помогне учението фън-шуй.

Като определите към кой елемент на стихиите принадлежите, ще можете да подберете подходящ цвят за вас, като отчитате особеностите на елемента.

Как да изберем маникюр според фун-шуй? На всяка стихия съответства нейна цветова гама. Подбирайте за вас само тези цветове, които са благоприятни за вашия елемент и избягвайте неподходящите.

Определянето на вашия елемент става, като вземете предвид последната цифра от годината на раждането си. Ако тя е 1982, значи 2, защото това е последната цифра.

Маникюр в различен цвят

За цифрата 1 – елементът е метал, за цифрите 2 и 3 – вода, за 4 и 5 – дърво, за 6 и 7 – огън, а за 8 и 9 – земя.

Тези, които са родени под знака на елемента на огъня, трябва да отдадат предпочитание на червения цвят в лака и всички негови нюанси и на наситените цветове. За този елемент са подходящи и цветовете на елемента дърво.

Зелената гама е за предпочитане за родените под знака на елемента дърво. Всички зелени нюанси действат благоприятно на този елемент.

Черният цвят и синият маникюр също са подходящи. Може да се избира ярък маникюр, но с декорации, с различни рисунки и добавяне на интересни елементи като камъчета и брокат на ноктите.

Син брокатен лак
Снимка: codelighter/pixabay.com

За елемента вода цветовата гама варира от черно да нежно-синьо. Чудесно допълнение се получава с цветове на лак с метални или бели нюанси. Родените под знака на елемента метал трябва да се спрат на белия цвят и всички метални нюанси - сребристо, златисто, металните нюанси на оранжевото и светлосиньото. Позитивно им въздействат и нюансите на жълтия и на кафявия цвят на ноктите.

Цветовата гама на родените под знака на елемента на земята са всички нюанси на жълтото и кафявото. Бежовите тонове също са основни за този елемент. За маникюр могат да се избират лакове в червени и розови тонове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
гейша
гейша
28.12.2014 19:59
Банко Пиронков ти си типична черна станция.Мисля ,че на хората вече им писна да ти четат негативните коментари(поне на мен със сигурност) , за това престани да ги пишеш.
Ако няма какво да кажеш замълчи - като поговорката-мълчанието е злато
1
10
Банко Пиронков
Банко Пиронков
22.06.2015 06:56
гейша, радвам се, че четеш коментарите ми срещу глупостите за Фън Шуй в интернет. Ако искаш да научиш повече за Фън Шуй, ела на обучение за базово ниво, тогава и сама ще можеш да прецениш кое е вярно и кое - не.
11
0
м
м
04.09.2013 15:25
А къде е нулата?...
8
0
Банко Пиронков
Банко Пиронков
29.03.2013 18:48
Пак неподписани интернетски материали!
Следва да очакваме материали за избор на обувки, после и за ръкавици - отделно лява и дясна, но може и заедно. Това се отнася и за крачолите на панталоните.
13
0