Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Премахване на белези

Премахване на белези

AdminAdmin
Администратор
1k1429
Премахване на белези
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
Виж ››

Белезите са често срещано оплакване сред хората от всички възрасти, за съжаление, за да се премахнат белезите, процедурите се различават значително в зависимост от това къде се намира белега, размера и вида на белега, както и възрастта на белега. Ето няколко съвета които могат да ви бъдат от полза при премахването на белези.

Премахването на белези, може да се улесни чрез прилагане на витамин Е (масло) директно върху засегнатата тъкан, два или три пъти дневно. Витамин Е помага на кожата да се регенерира, докато лекия масаж използван за прилагане на маслото ще помогне на нова тъкан да расте нормално без да се образуват толкова забележим неравности.

Масажирането на белезите с малко сода за хляб и вода, за да се ексфолират горните слоеве на кожата, помага за премахване на съединителна тъкан. Содата за хляб е съставка на много лечебни кремове и е използвана при професионалното микродермабразио лечение. Масажирайте белега със сода за хляб за поне една минута, два пъти дневно. Изплакнете с топла вода и след това нанесете тънък слой от зехтин, за да спомогнете за подмладяването на тъканите и кожата.

Микродермабразио лечението в козметичните и спа центровете, помога за премахването на белези. Въпреки че на повечето хора ще са нужни няколко процедури, микродермабразио ще премахне външните слоеве на кожата, за да се намали тъканта на белега. След пилинг, се прилагат специални кремове и течности, за да се стимулира увеличаването на колагена, еластичността и насърчаването на здравословния растеж на тъканите. За по-леките белези, домашното лечение може да бъде достатъчно, обаче при по-големи белези ще трябва да се приложи дълбокия химически пилинг, които може да се извършва само от обучени професионалисти.

Хирургичната намеса никога няма напълно да премахне белега, но може да се използва за промяна на неговото местоположение или форма, за да го направи по-малко забележим.

Лазерното отстраняване на белези не е евтин метод, но това е най-ефективният метод за трайно премахване на белези. Тъй като специфично лечение, ще варира значително в зависимост от размера и местоположението на белега, най-добре е да се консултирате с лекар за опциите и разходите по лечението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest