Хората, родени под знака на Скорпиона, имат проблеми най-вече с качването на излишни килограми. Затова през целия си живот те трябва да внимават как и с какво се хранят.
На Скорпиона не се препоръчва да консумира мазни храни, които се натрупват във вид на излишни килца. Прекаляването с мазни храни може да доведе до атеросклероза, към която Скорпионът е предразположен.
Сладкишите и тортите, които са слабото място на Скорпиона, трябва да се хапват умерено. За да не се налага да се бори постоянно с желанието си да яде десерти, Скорпионът трябва да похапва плодови леки десерти и пресни плодове.
Скорпионите трябва да консумират дивеч, пилешко или заешко месо, както и различни видове риби, които не са мазни. Но най-важно място в менюто на Скорпиона трябва да заемат морските дарове. Това ще помогне на представителите на тази зодия да осигурят на организма си необходимото количество витамини и полезни вещества.
Скорпионите трябва да се борят с токсините в организма си, затова за тях е важно да консумират пълнозърнест хляб, а също така сушени плодове.
Едно от слабите места на Скорпиона е гръбнакът, затова не е добра идея да натоварват гръбнака си с тежести – независимо дали пренасят нещо тежко или вдигат тежести в залата.
Скорпионът често страда от липса на калций и се препоръчва да изпива по една чаша айран преди лягане. За Скорпиона са полезни също така зелето и карфиолът, лукът и репичките, доматите, смокините и сините сливи. Скорпионът има нужда от мляко и млечни продукти.
Скорпионът е податлив на инфекции, най-вече на дихателните пътища и на половата система. Затова е добре да включи в менюто си продукти, които спомагат за пречистването на кръвта – това са елда и телешкият черен дроб, а също така копривата.
Скорпионът не може да живее без подправки в ястията си, затова за него са подходящи ястия с чесън, салвия и розмарин. Лютото е страст на Скорпиона, но е добре да консумира умерено люти ястия.
При проблеми Скорпионът е склонен да търси утеха в алкохола, който организмът му слабо понася.