ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Световните шопинг дестинации

Световните шопинг дестинации

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k517
Шопинг дестинации
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

На родна земя често, докато определена колекция навлезе на пазара, в световните шопинг дестинации са се сменили още поне три такива. Ако решите да заложите на пазаруване в чужбина, то полезно би било да знаете кои са изтъкнатите шопинг дестинации.

На първо място спокойно може да се споменът Париж и Милано. Тези две европейски дестинации винаги са свързвани с невъобразимо фиаско от качество, изящество и стил.

Бутици

Във Франция е пълно с дизайнерски бутици и бохемски магазинчета – могат да се срещнат на всеки ъгъл. Шопинг тура по „Шанз-Елизе“ може да зареди всеки впуснал се, не само с божествени покупки, но и с вълшебно настроение.

Милано пък може да бъде определен като една невероятна витрина, от която световните топ дизайнери отрупват със стил всеки, решил да посети италианския град, с цел пазаруване. А най-добрата улица за това е популярната виа „Монтенаполеоне“.

Париж

Лондон е друг популярен със своите изискани стоки град. Посещавайки го обаче трябва да следвате стриктно шопинг трасето: от Knightsbridge, дом на магазините Harrods и Selfridges, през улиците Bond, Oxford и Kensington High Street, до Kings Road в Челси и Fulham Road, ако искате да намерите нещо наистина подходящо.

Наистина скъп, но същевременно богат и интересен на стоки, е Копенхаген. В него освен популярните марки, могат да се намерят и наистина уникални модели от местните, скандинавски модни къщи. Пазаруването там е и много улеснено, тъй като търговската част на града е съсредоточен в центъра.

Ню Йорк

Няма нищо по-фобро, ако пазаруването се съчетае и с приятна гледка. А това постига бързо разрастващата се шопинг столица Барселона.

Ако не ни се пътува, а се нуждаем от бърза смяна на гардероба, то подходящо място за пазаруване е Истанбул. Най-подходящите стоки, с които може да се сдобиете от там, са кожените облекла и аксесоари, и златните бижута със скъпоценни камъни. Няма смисъл от закупуването на дрехи оттам, тъй като същите се предлагат и у нас, внос от Турция.

Дубай - диамантът в короната на ОАЕ. Не само една от най-бързо развиващата се топ шопинг дестинации, но и един от най бързо развиващият се град, може би в целия свят. Съвкупността от молове с космическа декорация и на моменти учудващо ниски цени, могат да замаят и най-върлия шопинг маняк.

За търсачите на екзотичното, най-подходящ е пазара Маракеш, в Африка.

И на последно място, но не и по важност, неминуемо е Ню Йорк. Събрал в себе си бутици на най-известните световни дизайнери, стоките им често попадат в огромни разпродажби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest