Храната, която човек усвоява, се разгражда от солната киселина и пепсина. Те са двата основни компонента, липсата на които може да доведе до хранително отравяне.
Киселините след хранене, в голяма част от случаите се появяват поради недостига на солна киселина в стомашния сок. Тя, заедно с ензима пепсин, разграждат белтъчините. Поради това, намалените количества на образуваната солна киселина в човешкия стомах, при хората, ядещи храни с много белтъчини, често водят до появата на киселини в последствие.
Стомашните киселини не са животозастрашаващ проблем, но със сигурност се отразяват върху състоянието през деня. Изгарящото усещане, болката, подуването, гаденето и кашлицата, които предизвикват, затрудняват всеки при изпълнението на всекидневните си дейности.
За да се избегне проблема с киселините на помощ идва натуралният ябълков оцет. Той дава възможност за повишаване нивата на солната киселина и функционалността и. Освен това, той спомага и за разграждането на месото, колбасите и другите, богати на белтъчини продукти.
При проблеми, като оригване и газове, опитайте следната смес: 1 чаена лъжичка ябълков оцет, сода и мед, разтворени в чаша преварена вода. Това народно, газирано питие-лекарство, повишава киселинността в стомаха и помага да се отървете от оплакванията.
При киселини най-добре е да се използва суров органичен ябълков оцет. Опитайте да пиете по 1-2 супени лъжици ябълков оцет, разреден в 200 мл. вода, тридесет минути преди всяко хранене. Освен против киселини, същата процедура помага и за отслабване.
Ябълковият оцет е толкова полезен при киселини, поради високото си съдържание на калий. Той играе важна роля в тялото за нормалните контракции на мускулите.
И тъй като киселините се причиняват от непълното затваряне на клапата, която свързва хранопровода и стомаха, богатите на калий храни могат да решат този проблем.
Освен оцета, има и множество подходящи продукти, които потушават парещото чувство – лимони, банани, мед, сладки картофи, ябълки, и т.н.