ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Дванайсет причини да се целуваме

Дванайсет причини да се целуваме

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k141
Целуване

През лятото хората се целуват три пъти по-често, отколкото през другите периоди на годината. Изчислено е, че през целия си живот човек прекарва 2 седмици в целуване.

Ние намерихме още 12 аргумента в полза на целувките:

Целувка за романтика

Немски учени доказаха, че една целувка въздейства благотворно върху настроението на човек. В Берлинския университет се установи, че 20 секунди целуване създават романтично настроение за целия ден.

Целувка за отслабване

Една невинна целувка по бузата изгаря 5 калории. По време на страстна целувка могат да се изгорят до 30 калории.

Целувка за имунитет

Когато се целуваме, в тялото ни се произвеждат невропептиди, които унищожават бактериите и различни видове вируси. Така че целувките укрепват и имунната ви система.

Целувка за енергия

Целувки

В древна Япония се смятало, че целуването е полезно за здравето и зарежда с положителна енергия, както мъжете, така и жените.

Целувка за желание

Сексолозите твърдят, че целувката с език възбужда 70% от мъжете. В човешката слюнка се съдържа ензимът андростерон, който повишава сексуалното желание при мъжете и жените.

Целувка за оптимизъм

Британски психолози провели изследване, в което доказали, че феновете на целувките са по-големи оптимисти и с по-големи шансове за професионален и личен успех.

Интимно

Целувка срещу кариес

Дългата целувка намалява киселиността в устата. Целувка след всяко хранене може да намали риска от поява на кариес.

Целувка за адреналин

Страстната целувка предизвиква в мозъка същите химични реакции като скачането с парашут или стрелбата с пистолет. Нивото на адреналин се повишава, а това засилва физическата и умствена активност.

Целувка срещу болка

Обич

Целувката от любим човек действа като болкоуспокояващо, 200 пъти по-силно от морфина.

Целувка срещу стрес

Американският психолог Ерик Бърн доказа, че целувката е най-добрият лек срещу депресия и стрес. Дори съществува специален курс анти-стрес, в който целуването играе важна роля.

Целувка срещу алергии

Японски лекари установиха, че при целуването се намалява производството на хистамин в организма, който причинява сенна хрема.

Целувка за чувства

Целувката е най-добрият начин да се изрази отношението към друг човек. Тя може да каже точно как се чувствате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest