ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Защо някои жени търсят по-млади мъже

Защо някои жени търсят по-млади мъже

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k155
Връзка с по-млад
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
Виж ››

Сексологът Катрин Блан казва, че жени, които имат връзка с много по-млади мъже от тях, са разкрепостени и притежават голяма доза вътрешна свобода.

Когато една зряла жена избере партньорът ѝ да е много по-млад от нея, тя трябва да е сигурна, че може да отговори на сексуалните му желания и е възприема себе си като жена с богат сексуален опит.

Факт е, че дамите, които вървят с мъж с 10, 20 и дори 30 години по-млад от тях, привличат много по-силно вниманието, отколкото жена, която е съпровождана от свои връстник, колкото и съблазнителна да е тя.

Самота

Катрин Блан смята, че обществото с готовност съди жените, които започват любовна връзка с по-млад партньор, защото се подчиняват на вкоренените консервативни представи за появата на дете от любовните взаимоотношения.

Блан добавя още, че не би трябвало младите мъже да бъдат представяни като трофеи на по-зрелите си половинки, като посочва за пример свещената книга на мюсюлманите – Коранът, където пише, че първата съпруга на пророка Мохамед – Хатиджа, е била значително по-възрастна от него и му е помогнала да открие цялата красота на света.

Погрешна е и представата, че младите мъже са наивни овчици, които са попаднали в лапите на хищници. Катрин Блан напомня, че невинаги жените са поемали инициативата в подобни отношения.

Възрастна жена

Експертите по биология също намират за логично жените да харесват по-млади партньори след определена възраст.

Те смятат, че ключът се крие в андропаузата при мъжете. През периода на андропаузата мъжете претърпяват сложни хормонални промени, които оказват влияние върху тяхната сексуалност, настроение, темперамент и качество на живот.

Андропаузата е и причината за намалената сексуална активност на мъжете, което според специалистите кара жените им да си търсят по-млади сексуални партньори.

Друго обяснение за срещащите се все по-често двойки с голяма разлика във възрастта е, че жените са склонни да преследват професионални постижения, докато не прехвърлят 30 години.

След тази възраст, освен ако няма дългогодишни партньори до себе си, започват връзка с по-млад мъж, защото се оказва, че повечето им връстници вече са женени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest