Ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Аспирин бори рака на панкреаса

Аспирин бори рака на панкреаса

МаринаМарина
Джедай
4687
Аспирин

Аспиринът е лекарствен препарат, използващ се често в борбата с инфарктни състояния и при главоболие. В последните години с провеждането на все повече изследвания в тази област се оказва, че той успява да пребори злокачествените заболявания.

Учените посочват аспирина като средство за борба с рак на дебелото черво, рак на стомаха и панкреаса. Прилага се също при рак на белия дроб и при борбата със злокачествени заболявания на гърдата. А едно от последните проучвания посочва, че при жени, които приемат ежедневно аспирин, има по–нисък риск от развитието на рак на яйчниците с близо 20 %. При рака на гърдата процентът е около 25.

Проучване с участието на 362 болни от рак на панкреаса и други 690 души контролната група отчита положителните качества на аспирина. Тези, взимали Аспирин редовно, намалили риска от развитие на злокачествено заболяване на панкреаса с 48 %.

Обобщението се допълва от факта, че колкото по–продължителен е курса на лечение, толкова е по–добър резултат. А ако се преустанови приемът за 2 години, шансовете отново се покачват.

Рак

Повечето проучвания в тази насока определят 50–75 години като най–подходяща възраст за приемане на лекарството с цел превенция на злокачествено заболяване. Това е така, защото при по–възрастните хора, над 75 години, се появяват често нежелани лекарствени реакции, а по–младите, тези под 50 години, се доверяват по–рядко на препарата.

Много е важно да се уточни колко време човек трябва да е приемал препарата, за да се предпази от появата на злокачествено заболяване. Истината е, че дори ниска доза ежедневно повлиява положително.

Често се отчита поява на странични ефекти. А според д–р Умар 5 годишен прием е достатъчен, за да предпази тялото от туморните клетки. Той посочва още, че с годините по–полезен може да бъде 7–10 годишен ежедневен курс на профилактика с аспирин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христина Буюклиева
Христина Буюклиева
18.07.2014 12:46
Хубаво звучи, ама невярно, за съжаление. Имам близък, който взима "Аспирин" от над 10 год. и все пак се "уреди" с рак на дебелото черво!
1
0