ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Многото пестициди намаляват пениса

Многото пестициди намаляват пениса

Малък пенис
Стилна сгъваема масичка за лаптоп-21%
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
27.50 лв.
Виж ››

Многото пестициди могат да намалят мъжкото достойнство, посочва се в изследване на зоолога Луис Джулиете. Той твърди, че отровните химикали, които се употребяват, са опасни не само за животните, но и за хората. Пестицидите със сигурност подобряват реколтата на земеделците и правят продукцията да изглежда по-добре, но пък трайно замърсяват околната среда и вредят значително на здравето.

Джулиете се е заел да изследва тези вещества и да разбере по какъв начин влияят на репродуктивната система не само при животните, но и при хората. В началото на проучването зоологът започнал да търси различия при алигаторите, които живеят в чисти и в замърсени езера във Флорида. По този начин специалистът е стигнал до извода, че хормоналният баланс на алигаторите, живеещи в замърсено води, е нарушен.

Освен това при тях се срещали и различни аномалии в половите органи. Ученият потвърждава още, че пенисите им са много по-малки, отколкото са достойнствата на алигаторите, които живеят в чисти води.

Отклоненията се срещат не само при мъжките – при женските екземпляри най-често се забелязвали аномалии в развитието на яйчниците. Смята се, че увреждането се дължи на хормона естроген, за който е известно, че присъства в състава на пестицидите.

Най-често пестицидите, които го съдържат, се използват за стимулиране растежа на тревата в градини и паркове, обяснява зоологът. Проблемът трябва да се приеме като сериозен, защото засяга не само алигаторите, категоричен в Джулиете.

Той допълва, че аномалии на половите органи се срещат често и при новородени момченца, особено при такива, които са родени в екологично замърсени райони. От изследване с участието на 5000 бебета (всички са били момченца) става ясно, че колкото по-замърсен от пестициди е районът, в който са родени децата, толкова по-малки са половите органи на децата.

Ученият не поема отговорност да каже дали след време това ще се отрази на живота им и дали няма да имат и други отклонения по отношение на здравето. Той обаче е категоричен, че пестицидите трябва да бъдат забранени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest