Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Най-добрите домашни овлажняващи кремове

Най-добрите домашни овлажняващи кремове

нанасяне на домашен овлажняващ крем
Елегантна кутия за бижута с огледало
Препоръчано за теб:
Елегантна кутия за бижута с огледало
63.50 лв.
Виж ››

От край време поддържането на кожата на лицето е проблем, с който всяка една жена трябва да се занимае. В дрогериите и другите специализирани магазини се предлагат най-разнообразни кремове, почистващи млека, лосиони и маски за различните видове кожа, като особено внимание се обръща на сухата кожа.

Тя е лишена от мазнините, характерни за нормалната кожа и трябва да бъде предпазвана от всичко, което е възможно да я изсуши.

Не всяка жена обаче разполага с необходимите средства за скъпоструващата луксозна козметика, поради което е добре да се научи сама да си приготвя кремове в домашни условия.

Освен че излизат много по-евтино, така наистина ще се знае какви са съставките им. Важно е и да се отбележи, че кремовете за суха кожа трябва да се нанасят често, особено в студено време, тъй като имат силни защитни функции. Ето няколко идеи какви овлажняващи маски и кремове можете да си приготвите:

Ланолинов овлажняващ крем за лице

Необходими продукти: 50 г ланолин, 35 г бадемово масло, 50 г розова вода.

овлажняваща маска за лице

Начин на приготвяне: Ланолинът се стопява на водна баня и към него се прибавя капка по капка бадемовото масло и розовата вода. Тази смес се разбърква докато стане съвсем бяла и с нея се маже лицето сутрин и вечер след като е предварително почистено.

Лецитинов овлажняващ крем за лице

Необходими продукти: 100 г ланолин, 10 г лецитин, 10 г какаово масло, 20 г мед, 1 с. л. бадемово масло. Всички продукти без бадемовото масло се стопяват на водна баня и се разбъркват енергично няколко минути. Към тях се прибавя капка по капка бадемовото масло и след като изстине кремът може да бъде намазан върху добре почистена кожа.

Овлажняваща маска от пшенични трици

Необходими продукти: 1 с. л. пшенични трици, топла вода.

Начин на приготвяне: След като лицето е добре почистено, в длан се взимат триците и се поливат с топла вода докато се получи подобна на каша смес. С нея се намазва лицето и като повечето маски се оставя да престои така поне 5- 10 мин.

Маска от преварен зехтин

Необходими продукти: 50 мл зехтин екстра върджин.

Начин на приготвяне: Зехтинът се преварява на водна баня и с помощта на памук се нанася на лицето. Най-добре е това да става вечер и да престои така цялата нощ, защото има силно овлажняващ ефект.

Прочети още какво трябва да знаеш за BB-крема и как да се отървем от тъмните кръгове под очите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest