ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Седемте най-досадни новини по празниците

Седемте най-досадни новини по празниците

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Седемте най-досадни новини по празниците

Празниците вече са тук, а ръка за ръка с тях вървят всички онези досадни новини, които чуваме ежегодно. Това как бабите по селата приготвят сармите и колко точно души са напуснали столицата и са се отправили към родните места, се преплита с изключително научно звучащи новини за дядо Коледа, и това какво вещае тъмната космическа материя за предстоящата година. Ето кои са седемте най-дразнещи новини около празниците, за които няма как да не чуете и тази година:

Къде живее Дядо Коледа. Всяка година няколко световни медии предлагат информация за това от къде тръгва дядо Коледа, къде се намира през цялата коледна нощ, как се чувства еленът Рудолф по време на полета и все такива – интересни неща. От екрана по цял ден слушаме мачугани, които обясняват на предрешения като белобрад старец човечец какво искат да намерят под елхата.

Фундаменталият въпрос колко ще похарчим по празниците всяка година вълнува социолозите у нас. Финансовите експерти ежегодно пресмятат колко точно ще ни е нужно, за да посрещнем подобаващо новата година. Те призовават към отговорно отношение към парите, които със сигурност няма да ви стигнат до края на януари. Всичко това винаги е придружено с никому ненужни сравнения на тази и миналата Коледа, посрещането на новата година с посрещането на старата година и т.н. Най-интересното е, че всеки път след като теглим чертата излиза, че българинът харчи много повече, отколкото получава, и то не само по празници.

Пътуването по време на празниците. На всички е ясно, че малцина са тези, които живеят и работят на мястото, на което са родени. Медиите само това и чакат – дълги репортажи, заснети на претъпканата автогара, летището, живи включвания от задръстените магистрали, ядосани хора и изнервена обстановка – все неща, за които надали празниците са най-подходящото време да се дават навсякъде. Новата година отново започва с тези репортажи – все пак милионите почиващи се връщат.

Седемте най-досадни новини по празниците

Логично продължение е темата преяли и препили. Броят на приетите в токсикологията в Пирогов в първите часове на новата година нараства ежегодно. Много са и преялите. След тях следват падналите на леда, ранените от пиратки и битовите инциденти от всякакъв характер – от семеен скандал до падане от масата. Тази година може да имаме и изгубени в мъглата.

Баници, сарми, питки. Всяка година непосветените в традициите зрителите отново и отново разбират защо ястията на Бъдни вечер трябва да са нечетен брой. Около обед на 24 декември на екрана ще видите как енергична баба меси питка, приготвя сарми и какво ли още не в 3 минутно ефирно време. Освен това тя ще успее за това кратко време да ви даде рецептите и куп съвети за семейно щастие и дълголетие. Малко по-късно, на самия празник, репортерите ще ви отведат в дома на възрастни хора, които си казват наздраве. Те могат да са два типа – изоставени от децата си, които са в чужбина, или заобиколени от необичайно много наследници. Семейна идилия.

Къде новата година ще дойде първо. Колкото и странно да звучи, новата година обичайно идва в посока от Изток на Запад. Времевите пояси са ясно разчертани по меридиани и са константа. Резултат от това е, че всяка година Новата година настъпва първо в Сидни, Австралия и след това – по посоката на въртене на Земята. И въпреки този логичен факт, всяка година ни занимават с това кой, как, къде и защо посреща това невероятно събитие. След него, по стара традиция, нашенските медии обръщат внимание и на други два изключителни празника – Банго Васил и Китайската нова година.

Какво ни предстои през новата година. В промеждутъците на всички гореспоменати репортажи, на екрана се появява върволица от астролози и нумеролози, които гадаят какво ни е приготвила следващата година. Най-вещите от тях дават дълги интервюта, които могат да приспят и най-упоритото бебе. С това обаче не се приключва.

До началото на февруари всяка зодия получава пълна-план програма, съставена от поне десет познавачи в областта, в която се посочва какво да очаквате във всеки един аспект от живота си през следващата година. Хороскопът на известните също е от изключително значение, поради което поне на едно място ще може да прочетете къде ще бъде най-добре за Бойко Борисов да прекара лятната си ваканция, според позицията на Плутон.

И ако всичко това не ви стига и все още нямате настроение за празниците, то може да си пуснете Сам Вкъщи или концерта на Веселин Маринов. Няма да ви е трудно да ги откриете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest