Ezine.bg»Статии»Интимно»Как технологиите ще разширят границите на човешката интимност

Как технологиите ще разширят границите на човешката интимност

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 5 Снимки

2. Роботи любовници


Вече съществуват подобни прототипи. Те обаче са на доста ниско автоматизирано ниво. Силиконовите любовни кукли за в бъдеще ще имат говореща роботска глава с илюзията за съзнание. Първите бройки ще бъдат готови за продажба в края на тази година.

След като приложението с изкуствен интелект е готово, компаниите предвиждат създаването на роботски тела. След това те ще интегрират машините си във виртуалната реалност. В бъдеще освен за задоволяване на самотници сексуалните роботи ще влязат в ролята на терапевти. Те ще се използват за третиране на сексуални дисфункции и ще помагат на хората да бъдат по-добри любовници за човешките си партньори.

Бъдещето на интимността между хората неминуемо включва технологиите. Противно на очакванията, те ще ни помагат да се сближим по един нов начин.

И днес сексуалността играе основна роля в човешките взаимоотношения и взаимодействия. Тяхното развитие с помощта на технологиите ще разкрие една неподозирана страна на човешките взаимоотношения. Тя ще ни помогне както да опознаем по-добре за себе си, така и да преоткрием човека до нас.

Технологиите на бъдещето са вече тук. Те тласкат човешката сексуалност към едни нови и неизследвани до момента територии. Начинът, по който преживяваме любовта и интимността, носят огромен потенциал за едни по-дълбоки физически и емоционални контакти. Всеки може да се възползва от предимствата. Най-големи ще са те за хората, които страдат от самота, дискриминация, физическо ограничение или разстояние.

Промените засягат пет основни сектора. Кои са те и как могат да ни сближат, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати