Ezine.bg»Статии»Интимно»Как технологиите ще разширят границите на човешката интимност

Как технологиите ще разширят границите на човешката интимност

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
3 от 5 Снимки

3. Пълно потапяне


Immersive Entertainment е иновативен начин за предаване на образователни програми. Порнографията днес е навсякъде и от световните компании все по-често търсят начини да компенсират спадналото сексуално образование сред младите. За това отново помага симулираната среда на виртуална реалност. Тя предлага безопасен начин за изследване на социални проблеми и да учи млади хора за потенциалните рискове на различни сценарии. Така например на пазара вече има очила за виртуална реалност.

С тяхна помощ участниците влизат във взаимодействие с настоятелен мъж ухажор – всичко от гледната точка на жената към рисковите ситуации. Така се повишава увереността и равенството между половете. Специален екип от Университета Емори пък създаде сексуално образователна програма за млади цветнокожи жени. Тя ги учи как да се предпазват от нежелана бременност и им дава съвети за безопасни секс практики. Един от най-известните порносайтове в света дори пусна 8 серийна сексуална терапия, наречена Virtual Sexology. Тя е създадена с помощта на лицензиран терапевт и учи мъжете и жените как да подобрят качеството на акта.

Бъдещето на интимността между хората неминуемо включва технологиите. Противно на очакванията, те ще ни помагат да се сближим по един нов начин.

И днес сексуалността играе основна роля в човешките взаимоотношения и взаимодействия. Тяхното развитие с помощта на технологиите ще разкрие една неподозирана страна на човешките взаимоотношения. Тя ще ни помогне както да опознаем по-добре за себе си, така и да преоткрием човека до нас.

Технологиите на бъдещето са вече тук. Те тласкат човешката сексуалност към едни нови и неизследвани до момента територии. Начинът, по който преживяваме любовта и интимността, носят огромен потенциал за едни по-дълбоки физически и емоционални контакти. Всеки може да се възползва от предимствата. Най-големи ще са те за хората, които страдат от самота, дискриминация, физическо ограничение или разстояние.

Промените засягат пет основни сектора. Кои са те и как могат да ни сближат, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати