Ezine.bg»Статии»Интимно»Как технологиите ще разширят границите на човешката интимност

Как технологиите ще разширят границите на човешката интимност

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
5 от 5 Снимки

5. Човешки подобрения


Иновациите в медицината ежедневно се увеличават. През 2016-та година медици извършиха първата в света трансплантация на пенис на оцелял в борбата с рака пациент, чиито полов орган е бил отстранен. В същото време учени имплантираха и матка на бездетна пациентка. Органът бил отхвърлен, но при следващите подобни операции пациентки от Швеция дори са успели да износят здрави деца.

Контузиите и сексуалните дисфункции в бъдеще ще бъдат лесно преодолими благодарение на бързо развиващото се на 3D биопринтирането и инженеринга на тъкани. Разбира се генителните реконструкции и трансплантации зависят изцяло от донорите. Въпреки това всеки сам ще може да моделира тялото си както иска, а най-големите ентусиасти ще могат да си имплантират микрочипове и импланти, които ще ги превърнат в сексуални киборги.

Бъдещето на интимността между хората неминуемо включва технологиите. Противно на очакванията, те ще ни помагат да се сближим по един нов начин.

И днес сексуалността играе основна роля в човешките взаимоотношения и взаимодействия. Тяхното развитие с помощта на технологиите ще разкрие една неподозирана страна на човешките взаимоотношения. Тя ще ни помогне както да опознаем по-добре за себе си, така и да преоткрием човека до нас.

Технологиите на бъдещето са вече тук. Те тласкат човешката сексуалност към едни нови и неизследвани до момента територии. Начинът, по който преживяваме любовта и интимността, носят огромен потенциал за едни по-дълбоки физически и емоционални контакти. Всеки може да се възползва от предимствата. Най-големи ще са те за хората, които страдат от самота, дискриминация, физическо ограничение или разстояние.

Промените засягат пет основни сектора. Кои са те и как могат да ни сближат, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати