Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»С тези мъдри методи евреите възпитават уверени, умни и успешни деца

С тези мъдри методи евреите възпитават уверени, умни и успешни деца

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
3 от 7 Снимки
3. Внимателно общуване, което не създава комплекси
Правилното подбиране на думите, с които се обръщат към децата си, дори когато искат да им направят забележка, също е от значение за изграждане на самочувствие при еврейските деца. Например, вместо да кажете Много си лош, може да измените коментара си на Не знам как толкова умно дете като теб успя да направи такава голяма глупост;

Справка за националността на най-големите умове в историята показва, че повечето от тях са евреи. Алберт Айнщаин и Зигмунд Фройд са само част от известни имена.

Интелигентността и успеха на евреите обаче не се дължи на гени, а на няколко принципа, които родителите спазват при възпитаването на децата си. Психолозите също ги подкрепят, определяйки ги като много ефективни.

Виден пример за успеха от еврейските методи на възпитание е актрисата Натали Портман. От малка посещава курсове по танци и балет, владее няколко езика и е завършила психология в Харвард. Нейното IQ е 140.

Самата Портман казва, че още от малка се е различава от своите връстници, тъй като е била по-амбициозна от тях. Още от крехка възраст тя е можела да постави ясни цели пред себе си и да върви към тях, без да се отказва.

Според психолозите типът взаимоотношения, които еврейските родители създават с децата си, са едни от най-ефективните, тъй като децата получават достатъчно любов и внимание, заради което се превръщат в успешни личности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати