Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как да се справим с възпалената кожа след епилация

Как да се справим с възпалената кожа след епилация

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190209
4 от 6 Снимки

4. Не взимайте душ непосредствено сред епилацията


Много жени усещат дискомфорт след епилация именно защото бързат да си вземат душ след процедурата. Козметиците обаче предупреждават, че душ трябва да се вземе преди обезкосмяването, като е добре при него кожата да се ексфолира. След самата епилация обаче е препоръчително душ да се вземе най-рано след 7-8 часа, тъй като от топлата вода кожата става още по-зачервена, а от сапуна може да се раздразни допълнително.

Премахването на нежеланите косъмчета с помощта на кола маска или епилатор е един от любимите методи за обезкосмяване от дамите.

Той е за предпочитане особено през летните дни, когато по-често се показваме в по-къси тоалети или бански, тъй като космите растат по-бавно и са по-малко видими.

Същевременно обаче много от жените избягват епилацията, защото след нея кожата става зачервена, раздразнена и болезнена. Освен това се появяват неприятни пъпчици.

За щастие има начин това негативно последствие да се облекчи и избегне, ако се спазват някои важни стъпки. Вижте кои са те в галерията по-горе и разберете как да се сдобиете с красива, копринена и чиста кожа още след следващата си епилация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати