Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Вижте какво накара тези милионери да се откажат от парите си

Вижте какво накара тези милионери да се откажат от парите си

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Вижте какво накара тези милионери да се откажат от парите си
Снимка: Daily Maill

Крисчън и Дипали Шарп водели начин на живот, за какъвто повечето хора могат само да си мечтаят. Но през 2002 година се изправят пред трагедия, заради която се отказали от охолствата и започнали да помагат.

Дипали и Крисчън работели като банкери, а личните им сметки преливали от пари. Двамата се обличали само в дизайнерски дрехи, карали скъпи коли и посещавали някои от най-екзотичните кътчета по света.

Животът им изглеждал перфектен и безгрижен, а когато Дипали забременяла с първото им дете, двамата имали чувството, че живеят в приказка, но идилията им продължила до деня на раждането.

В 20-та седмица от бременността двамата разбират, че бебето им има сърдечно заболяване, а няколко месеца по-късно то се ражда мъртво.

Преди трагичното раждане на сина ни запълвах свободното си време с пазаруване в Прада и Гучи, но след това осъзнах колко празен и безсмислен е бил животът ми, споделя Дипали пред Дейли мейл.

След като разбрала за състоянието на бебето си и след смъртта му, Дипали започнала силно да се интересува от медицина. Нейният съпруг също четял повече за заболяването, отнело живота на първото му дете, и така двамата решават да станат лекари.

Но изоставят не само старата си работа, а луксозните си апартаменти в Лондон и Ню Йорк /виж галерията/. Двамата се отказват и от скъпите вещи и екзотичните пътешествия, за да се посветят изцяло на лекарската професия.

Крисчън и Дилапи започнали да посещават някои от най-бедните райони на планетата и да се грижат за болните безплатно.

Лъскавият им начин на живот останал в миналото, а единствената им мечта вече била да имат свое семейство. Няколко години по-късно двамата имат три деца и работят като лекари във Великобритания.

Нито дизайнерските дрехи, нито скъпите бижута могат да те направят истински щастлив. Сега с Крисчън се чувстваме по-богати от всякога, казва Дипали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати