ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Грижа за кожата след баня

Грижа за кожата след баня

Кожата след баня е много чувствителна

Едва ли има съществува по-хубав и релаксиращ начин да измиеш дългия ден от себе си от един горещ душ или топла вана. Освен че има невероятен антистресов ефект, душът тонизира и сгрява тялото, и помага на мускулите да се отпуснат.

За съжаление, обаче горещият душ може да навреди на кожата като я дехидратира например. Затова е желателно, след като сме взели отпускащ душ/вана, да се погрижим за кожата си. Каква трябва да е нашата грижа за кожата след баня?

Грижата за кожата след баня трябва да започне още в последните секунди от къпането. Макар че през цялото време сте се къпали с гореща вода, в края на душа трябва да полеете тялото си със студена вода. Този трик е полезен за еластичността на кожата. По време на това последно изплакване внимателно отстранете и последните остатъци от почистващия продукт.

Подсушаването на тялото се извършва с мека хавлия. Правилният начин е да правите нежни потупвания по кожата, без да използвате сила или да втривате кърпата. Така не само че щадите кожата си, но и я оставяте леко влажна.

Подхранете кожата след баня

Хидратирането на кожата е най-важната стъпка. Не бива да я забравяте. След банята използвайте хицдратиращ лосион за тяло, крем или тоник според типа на кожата си. За суха и чувствителна кожа ви препоръчваме да използвате медицинска козметика.

Какъвто и хидратиращ продукт да изберете, е важно да го нанасяте върху кожата си, докато е още влажна. Съществува неписано правило, според което кожата се хидратира през първите3 минути, след като сте излезли от банята.

Ако планирате обезкосмяване, го правете след банята. Докато се къпете, порите на кожата ви се отварят, което ще ви улесни при премахването на косъмчетата. Освен това е по-щадящо за кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest