ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как се почиства йод от кожата?

Как се почиства йод от кожата?

Петна от йод по кожата
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Може би сте белили пресни орехи. А може би сте прочели, че с йод можете да заздравите ноктите си. Или пък сте се възползвали от свойствата и сте намазали рана по тялото си. Без значение, щом четете тази статия, то вероятно търсите начин за премахване на петна от йод по кожата.

Сигурно сте опитали с много търкане, безброй пъти сте мили ръцете си. Не се тревожете. Петната няма да останат завинаги по вас, колкото и упорити да изглеждат. Нито ще се налага да ходите с кафяви следи по ръцете си на работа.

Лимони

Всъщност има няколко елементарни начина за премахване на петна от йод. В случай че не сте опитали, то препоръчваме да опитате да ги премахнете първо с лимон. Киселият плод има избелващи свойства, които са безценен помощник с петна от всякакъв вид. А рецептата е съвсем проста - отрежете парче лимон и натъркайте мястото. В случай че петното не изчезне, повторете процедурата.

Спирт

Ако този вариант не помага, предлагаме и втори. Накиснете памук с малко количество спирт. След това намажете директно върху петната от йод. Такъв силен разтвор би трябвало да премахне петната незабавно, без да се налага повторно нанасяне или търкане. Бъдете внимателни, защото спиртът все пак изсушава кожата и може да причини проблем, особено на деликатни места или на хората с чувствителна кожа.

Зехтин

Почистете петната от йод по кожата със зехтин

Третият вариант - мазнина. Препоръчваме да е течна - какаовото или кокосовото масло не биха помогнали в случая заради твърдата си текстура. Можете да използвате олио или зехтин, ако сте почитатели на по-екологични продукти, или пък бебешко олио за тяло. Отново с памук натъркайте петното. Това също би трябвало да ги отстрани.

В случай че говорим за почистване на петната от йод след операция или след друга медицинска интервенция, не предприемайте горните стъпки, а се консултирайте с лекар. Подобни методи са безобидни за зацапване по битови причини, но могат да доведат до инфекция. Ако това е случаят при вас, медицински специалист ще ви даде най-правилният съвет, който да не застрашава пресни рани или шевове след интервенциите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest