ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Балсам за коса - ползи, употреба и съвети

Балсам за коса - ползи, употреба и съвети

ХрисиХриси
Новак
31216
Балсам за коса
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Балсамът за коса е от онези сладки тайни за красота на всяка жена. Понякога, шампоанът има нужда от помощник, за да поддържане на здрава и красива коса. Този продукт е предпочитан от много дами и господа, заемащ почетно място в тяхната тоалетка. Нека научим малко повече подробности за този любим на мнозина козметичен продукт. Какви са ползите от балсам за коса?

Балсамът за косата възвръща естествения лъскав и здрав вид на косъма, прави го по-еластичен и хидратиран. Той съдейства за по-лесното разресване, предпазва от термичната обработка както със сешоар, така и с други уреди за разкрасяване, като преса за коса и маша. Благодарение на защитния слой, който създава, балсамът предпазва косата от силните слънчеви лъчи през лятото и статичното електричество, което може да се появи от носенето на шапка в студеното време.

На пазара се предлагат най-различни видове балсам за коса. За най-постигнете максимално ефективни резултати трябва да изберете най-подходящия за себе си. Обърнете внимание дали този, към който сте се насочили е за тънка грива, за мазна коса или за боядисана коса. За предпочитане е шампоанът за коса и балсамът да са на една и съща марка.

В състава си, този продукт има киселинни съставки, които участват в редица домашни маски за коса, етерични масла, екстракти от различни растения и билки, минерали и витамини, които придават на косата онзи неотразим вид, който трябва да има всяка дама. Защитните елементи, създаващи предпазващия слой на косъма също са част от съдържанието на продукта.

Миене на коса

Балсам за коса се нанася след шампоана, когато хубаво сте изплакнали косата. Нанесете от краищата към корените равномерно. Изчакайте няколко минути и измийте. Всъщност, освен стандартния балсам за коса, който се измива след поставяне, има и такъв, който не отмива.

Изберете балсам за коса според личния си вкус и предпочитания. Преди да си купите балсам за коса, обърнете внимание на срока на годност, марката, аромата, който трябва да е лек, не натрапчив, както и консистенцията – тя не трябва да е прекалено течна, а пастообразна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest