Новият хит: Маникюр с шарки на крава

Маникюрът с шарки на крава е най-новият хит
Снимка: tonijberry/Instagram

Всички дами, които иска да бъдат в крак с модата, трябва да опитат черно-бял маникюр с шарки на крава. Това е най-новата тенденция при маникюра. Тя беше популяризирана от певицата Ариана Гранде, която публикува снимка със своя нов маникюр в страницата си в Инстаграм.

Дамите, които желаят да последват тенденцията при маникюра, трябва да следват няколко стъпки. Първо се нанася белият лак, след това черният и накрая топ лак.

Кравешкият маникюр не изглежда толкова труден за правене, така че тези от вас, които са по-смели, по-опитни и имат необходимите инструменти, могат да се опитат да го направят и сами вкъщи. Само не трябва да забравят, че за да направят своя маникюр реалистичен, трябва да спазват типичните кравешки петна.

Изкуството на лакирането на нокти има древна история, която води началото си отпреди 3000 години. В Древен Китай маникюрът е бил белег за положение в обществото. По време на управлението на династията Мин хората със знатен произход са покривали ноктите си с различните нюанси на червеното и черното, а на простолюдието било позволено да лакира ноктите си в пастелни нюанси.

По-късно в белег за положението на жената в обществото се превърнала дължината на ноктите – колкото по-дълги били ноктите, толкова по-знатно положение имала жената. Затова те започнали да си слагат специални накрайници на пръстите, които били във формата на нокти от злато и сребро.

Маникюр с кравешки принт
Снимка: bellacurenailspa/Instagram

Днес маникюрът се е превърнал в символ на женственост, нежност. Модните тенденции при маникюра са разнообразни. Широко разпространено е не просто лакирането на ноктите с един цвят, а рисуването на различни картини, разказването на истории посредством маникюрът.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати