Как да придадеш перфектен вид на косата си, когато нямаш време да я измиеш

оформяне на мръсната коса

Всичко би могло да се случи – за работиш до късно, да чистиш или готвиш вкъщи, да си заета с куп служебни задачи, които да те изтощят напълно и да нямаш сили дори да измиеш косата си… и точно в този момент да ти се обадят приятели и да се наложи да излезеш. Ето го спасението за косата – няколко начина, по които може да придадеш страхотен вид на косата си, без да я измиеш преди това. Невинаги печели времето, понякога можеш да го победиш!

1. Използвай аксесоар – шалче, лента и диадема, с които да вържеш или прибереш косата по супер сладък начин! Може да си направиш опашка, да увиеш лентата около косата, да експериментираш по всякакъв начин. По този начин, вниманието ще бъде съсредоточено не върху косата, а върху аксесоара.

2. Използвай сух шампоан – но не само в тази ситуация, когато нямаш време да я измиеш, а и веднага след къпане – за допълнителна защита и обем. Продуктът ще повдигне корените, ще предаде небрежен, блестящ и закачлив вид на косата и ще я запази чиста по-дълго време.

3. … и отново – сухият шампоан може да се ползва по два пъти, така че ако си нанесла сутринта, може да го направиш пак следобед. Просто бъди внимателна и следвай инструкциите. Хубавото е, че на пазара се предлагат и такива шампоани за дами с тъмен цвят на косата, които ще те отърват от оставащите бели следи.

сух шампоан за мръсна коса

4. Добави различни козметични продукти – ако косата ти е естествено къдрава, си късметлийка, едва ли някой ще забележи, че не си я измила. Ако, обаче не е, ще имаш нужда от различни продукти за обем, за свежест, за здравина. Може да заложиш на различните спрейове, които придават обем.

5. Топирай я – с помощта на гребен или четка. Това ще създаде обем в корените. След като го направиш, можеш да вържеш на висока конска опашка или да избереш небрежно вързана ниско коса. Тук от ключово значение е и цялостната визия – дрехи, грим, аксесоари. Лицето трябва да бъде добре подчертано.

Е, вече не е необходимо да се тревожиш, че можеш да попаднеш в ситуация, в която ще те хванат неподготвена..., просто защото ти никога няма да бъдеш такава!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати