Съвети за красива шия

Красива шия

Всяка дама, малко или много, се стреми да изглежда супер. И в това няма нищо лошо. В женската природа е да бъдем суетни и да искаме най-доброто за себе си. Нека си признаем обаче, че опитвайки се да се грижим за привлекателната си визия, често се фокусираме върху лицето или тялото, а забравяме за области като шията.

А именно тя е тази, която ще издаде възрастта ни с фините линии на времето, които показва.

Разбира се, за да разрешите проблема, винаги може да прикриете по-дълбоките бръчки с шал или блуза тип поло. Не в това обаче е идеята.

Въпросът е как да се грижим за шията и да предотвратим образуването на гънки, линии и всякакви кожни несъвършенства. Отговорът ще получите от специалисти, чиито съвети сме събрали в по-долу.

Ето какво включват основните грижи за красива шия.

1. Защита от слънцето

Със слънцезащитен крем трябва да покривате не само лицето, но и зоната на шията и деколтето, когато те са открити. Иначе рискувате кожата там да се състари и сбръчка бързо. Да не говорим за петна, слънчеви раздразнения, които е добре да предотвратите, като ежедневно прилагате слънцезащитен крем, дори лятото да е минало преди известно време!

2. Защита от бръчки

Крем за шията

Поглезете шията ежедневно с кремообразен, подхранващ и хидратиращ крем. За предпочитане е против бръчки! Използвайте и най-добрия крем за лице.

3. Внимавайте за положението на главата

Дългото стоене пред компютъра и честото ползване на мобилни телефони (с главата надолу, разбира се) имат много вреди за здравето, но и за красотата. Вратът страда заради тези лоши пози, свиването на мускулите, които по този начин поддържат позицията на главата, води до появата на бръчки, особено тези хоризонтални линии, толкова присъщи за възрастните хора.

4. Опитайте гимнастика за лице или йога

Тези упражнения ще ви помогнат да изпънете и стегнете кожата на шията и по този начин да запазите младостта си по-дълго.

5. Масаж

Масаж за красива шия

Правете масаж на лицето и на шията. За целта може да ползвате така наречените нефритени ролки, които вършат страхотна работа.

6. Хранете се здравословно

Употребата на мазни храни и полуфабрикати води до напълняване в цялото тяло и започва да си личи дори по шията. За избегнете това, приемайте повече пресни и растителни храни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати