ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да изберем перфектния цвят за коса

Как да изберем перфектния цвят за коса

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k1905263
Червена коса
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Решението да смените цвета на косата си е съвсем естествено, като се има предвид всички изкусителни нюанси, които се предлагат вече на пазара. Но преди да експериментирате, е добре да сте наясно дали даденият цвят ще ви подхожда.

Със сигурност сте виждали дами, които изглеждат повече от нелепо заради цвета, които са си избрали. Ако не искате да сте една от тях, вижте важни съвети при избор на цвят за коса.

1. Не се отклонявайте драстично от естествения си цвят

Въпреки че дамите със светли очи изглеждат еднакво добре с тъмна и руса коса, при останалите може и да не се получи така.

Ето защо специалистите по красота съветват да прибегнете от изрусява на косата или само нейни отделни кичури, ако сте с тъмноруса или светлокестенява коса. Момичетата с кафява коса пък ще изглеждат добре и с черна коса.

2. Вземете предвид цвета на кожата си

Черен цвят на косата

Ако сте с по-топъл тон на кожата, ще ви отиват цветове на косата като русо, медено, златисто, шоколад, червено, тъмнокафяво.

В случай че сте със студен тон на кожата, за вас са подходящи цветове за косата като сребристо, платиненорусо, кафе, рубиненочервено, пясъчнорусо.

3. Общи съвети за боядисване на косата

За да е добър крайният резултат, не бива да сте крайни в експериментите си. Най-добре се доверете на фризьор, който да извърши боядисването на косата ви.

За да запазите цвета по-дълго, използвайте специализирани шампоани и балсами за боядисана коса.

Ако планирате коренно да промените цвета на косата си, имайте ясна представа какво ще се случи. Не оставяйте крайният резултат само в ръцете на фризьора си.

Избор на руса коса

В случай че не сте сигурни какво ще се получи и дали изобщо ще се възприемете с новия си цвят, можете да посетите магазин за перуки и да пробвате сходен цвят. Вариант и преди боядисването на цялата си коса да обагрите само няколко кичура.

Не забравяйте, че всички бои за коси съдържат химикали. Ако сте бременна, се консултирайте с лекар преди да пристъпите към процедура.

За първо експериментално боядисване може да приложите шампоани или спрейове, които не боядисват така интензивно, а и се отмиват бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати