Не пиете вода - убивате кожата си

Не пиете вода - убивате кожата си

Ако сте от тези, които нямат навика да пият редовно вода, знайте, че по този начин нанасяте огромни вреди на кожата си. С нарастването на възрастта, кожата полека започва да губи способността си да задържа вода.

Това се получава, тъй като намалява и нивото на хиалуроновата киселина, която хидратира кожата. Най-лесно можете да установите дали кожата ви е дехидратирана, ако прекарате пръст по бузата си и усетите неравни места. Най-точно може да ви каже дали кожата ви е суха един дерматолог.

За да не страдате от дехидратирана кожа, трябва да пиете вода. Специалистите съветват нейното количество на ден да е поне литър и половина. Продават се и специални кремове за суха кожа, които възстановяват баланса на дехидратираната кожа.

Също така можете да тонизирате суха кожа с розова вода. Тя има две свойства в едно. От една страна почиства кожата, а от друга възвръща недостатъчната й влажност.

При суха кожа е добре да правите маски на лицето си поне веднъж в седмицата. Козметици препоръчват парната баня от семена на копър. Тя оказва страхотно въздействие на сухата кожа, почиства я и я овлажнява. Вечер нанасяйте и омекотяващ крем.

Специалистите също препоръчват да не миете лицето си със сапун. Повечето сапуни не влияят добре на кожата, тъй като я изсушават допълнително. Сапунът лишава кожата от необходимите й мазнини. Следователно за кожата на лицето използвайте само продукти, направени специално за него. Кожата отделя естествени мазнини, които са отлично средство за запазване на влага в кожата. При недостатъчно омазняване на кожата мъртвите клетки става сухи, кожата се лющи, което способства за по-бързото изпаряване на влагата.

Най-важното е да запомните, че за красивия ви външен вид от значение е да пиете вода. Тъй като дехидратираната кожа води води до образуване на бръчки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Петър Велчев
Петър Велчев
30.03.2013 15:38
Благодаря ви за статията, но можеше да я напишете малко по-подробно.
0
0
Gost
Gost
27.03.2013 17:13
Пишете полезни статии, но няма да е лошо да ги пишете малко по-грамотно.
0
0