ezine.bg»Статии»Красота»Медът премахва целулита

Медът премахва целулита

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Медът премахва целулита
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Масаж, който се прави в източните страни, може да ви помогне сериозно в борбата с досадния целулит. За целта ще ви е необходим мед, по възможност стопроцентов.

Масажът се базира върху взаимодействието на кожата с биологично активните нещества, които се съдържат в меда, като се включват стандартните механизми на мануалната терапия.

По този начин борбата с целулита може да бъде отнесена към рефлексотерапията – изумително съчетание на лечебното действие на пчелния мед и масажа.

Медът, давайки на тялото биологично активни вещества, абсорбира токсините и помага за по-бързото им излизане от организма. Масажът с мед се прави за увеличаване на лимфотока и изчистване на кожата.

Рязкото подобряване на кръвообращението в дълбоките слоеве на кожата и мускулите помага за подобряването на подхранването на вътрешните органи и тъкани.

След масаж с мед кожата се превръща в копринена, еластична, а подкожните уплътнения се изглаждат, подобрява се общото състояние на организма.

Целулит

Курсът на медения масаж се провежда най-малко петнадесет пъти, като се прави през ден. Не е добре масажът да се прави всеки ден, трябва да се прескача по един ден.

Медът се нанася на дланите и с потупващи и пляскащи движения се пренася върху масажираната зона. Част от меда попива в кожата, друга остава на дланите.

Ако зоните с целулит са много, всяка от зоните се масажира по реда си. След като медът изцяло се пренесе върху тялото, дланите плътно се допират до тялото и след това рязко се откъсват от него.

Постепенно потупващите движения трябва да станат по-резки и силни, а дланите да се прилепват по-плътно до кожата. Отделяйте ги по-рязко от кожата.

Медът се набива в кожата и на повърхността й остава съвсем тънък слой, а върху дланите се появява бяла маса. Първоначално тя излиза от порите и остава на кожата, но после преминава върху масажиращите я длани.

Процедурата трае не повече от десет минути. След това медът се измива с топла вода и мека гъба. След това кожата трябва задължително да се намаже с подхранващ крем. След масажа могат да останат синини, но те бързо изчезват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
512
44
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
даниела
даниела
28.06.2014 16:19
Здравейте! Направих си този масаж с мед преди 4 дни и синините още не ми минават:'( какво да правя
0
3
Дочка Борисова
Дочка Борисова
21.11.2013 12:57
СУПЕР Е СПОРЕД МЕН
0
3
Янкова
Янкова
05.11.2013 21:32
Посетете ни .............
3
0
.....
.....
03.08.2013 22:21
Съгласна...
0
2
nina
nina
26.07.2013 02:56
Всичко е вярно в тази статия.Освен че маха целулита,изчиства и токсините от тялото.
1
0
da be da
da be da
25.07.2013 19:32
глупости
1
0