ezine.bg»Статии»Красота»Правилно оформяне на устните

Правилно оформяне на устните

Устни

Изключително неприятна е ситуацията, в която се оказват някои дами – те отиват със сочни устни на коктейл, но докоснат ли храна, устата им заприличва на тази на Жокера от филма за Батман.

Устните са напълно лишени от червило, което от своя страна се е размазало извън контурите им. Червилото изчезва заради салфетки, пиене от чаша и консумация на сладкиши.

Но ако знаете как да нанесете червило и молив върху устните си, те ще са фиксирани трайно и няма да се размажат. Преди да нанесете цвят върху устните си, ги почистете с помощта на гел за измиване на лице.

Върху устните си имаме тънка невидима ципа, която се състои от бактерии, кожна мазнина, частици мръсотия и прах. Ако нанесете червило върху тази повърхност, то бързо ще се разтече.

Ако устните ви са напукани или са покрити с коричка, трябва да направите пилинг, преди да ги оцветите. Червилото покрива добре само напълно гладките устни.

Със специален ексфолиант за устни изстържете излишните частици. Не използвайте ексфолиант за лице, защото той ще нарани нежната кожа на устните.

Красиви Устни

Преди червилото нанесете специална база. Това покритие ще позволи на устните ви по-дълго време да останат бляскави и цветни. При напукани устни нанесете мазен крем преди базата.

През деня използвайте матово или сатенено червило, което повтаря цвета на устните ви или е леко по-тъмно от тях. Избягвайте перлената, виолетовата и люляковата гама, защото на светло тези цветове придават зловещ вид на лицето.

Моливът за устни не е подходящ за дневния грим, защото прави устните да изглеждат леко изкуствени. За да не се изтрива бързо червилото, преди да го нанесете, напудрете устните си.

Нанасяйте червилото с четчица от центъра на устните към краищата, а не обратно. През деня не използвайте блясък за устни, но можете да използвате вазелин като завършек на червилото.

За вечерни събития се ориентирайте към тъмните и ярките цветове. Моливът за устни е абсолютно задължителен. Не очертавайте с него устните, а ги оцветете изцяло с него, и после нанесете червилото.

Така ще избегнете ситуацията, когато цветът остава само по краищата на устните. При използване на молив, не рисувайте хоризонтални линии, а защриховайте вертикално.

За да изглеждат устните ви по-плътни, използвайте два вида червило – едното трябва да е по-тъмно с един нюанс. Със светлото оцветете централната част на долната устна, а с тъмното – краищата на долната устна и цялата горна устна. Добавете малко блясък и устните ви са перфектни!

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати