Как да третираме мазната кожа?

Грижи за Кожата

Мазната кожа се получава в резултат на свръхпроизводството на себум от страна на мастните жлези. Много са факторите, предопределящи такъв тип кожа, сред тях са хормоните, влажността на въздуха, начинът на хранене, както и използваният вид козметика. Наследствеността също играе основна роля при определяне на мазната кожа.

Макар че не съществува начин, чрез който изцяло да премахнете мазнината на кожата ви, има хитринки, чрез които ще можете да придадете на кожата си свеж и атрактивен вид.

1. Мийте лицето си три пъти на ден с подходящ сапун и топла вода. Топлата вода е ефективен съюзник в борбата с мазната кожа. В съчетание със сапун естествената мазнина се отмива по-лесно.

2. Спортувайте често. По този начин се засилва кръвообращението, подобрява се притокът на кръв, което, от своя страна, отпушва порите. Противно на това, което много хора смятат, се оказва, че потенето е полезно за кожата. Благодарение на него се намалява мазнината на кожата, лекуват се огнищата на акне.

Кожа

3. Използвайте калени или глинени маски няколко пъти в седмицата. По-тъмните маски обикновено са и по-абсорбиращи.

4. Нанасяйте само козметика, която е на водна основа, в противен случай рискувате да увеличите мазнината на лицето си. Пудрата е чудесен начин, чрез който може да се третира този тип кожа.

5. Консултирайте се с вашия гинеколог относно контрaцептиви, които ще са подходящи и за вашия тип кожа. Както стана ясно, хормоните играят важна роля за нейния вид.

6. Не прекалявайте с честата ексфолиация. Тя допринася за производството на повече мазнини. Търкане, чесане и други действия, разраняващи епидермиса, също трябва да се избягват. Препоръчително е най-много веднъж до два пъти в седмицата да ексфолирате кожата си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
даниела
даниела
16.05.2014 18:40
Пълни глупости!Лицето се мие само със студена вода,а не с топла,защото тя подтиква към отделяне на секреция!Със сапун се мие само вечер евентуално,или с измиващ гел-през останалото време само със студена вода!!
4
3