ezine.bg»Статии»Красота»Пазете косата си от слънцето

Пазете косата си от слънцето

Пазете косата си от слънцето
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Всяка уважаваща себе си жена, трябва да поддържа кожата си в отлично състояние. Добре [поддържаната коса] впечатлява и мъжете, и останалите жени.

Случвало ли ви се е обаче косата ви да стигне средна дължина и да ви се струва, че не иска да расте повече. Ако се чудите как да направите косата гъста, тежка и "жива", вижте няколко съвети:

- Бъдете нежна при грижите за косата. Не разресвайте със сила косата. Не я опъвайте. Избягвайте стегнати прически и агресивни продукти за коса.

Ако сте нежна с косата си, ще успеете да я "култивирате" и да предотвратите бъдещи щети по нея. Купете си четка от дърво или с естествени косми.

Погрижете се за добро кръвоснабдяване на скалпа. Това можете да направите като масажирате лавата си с пръсти или пък със специален масажор за скалп.

Пазете косата си от слънцето

Масажорите са на достъпна цена, а и ще ви помогнат да се отпуснете, докато увеличите циркулацията на кръв по кожата на главата. Доброто кръвоснабдяване на скалпа има същия ефект както когато торите градината – косата ви бързо ще порасне здрава и силна.

- Ако боядисвате косата си, предпочитайте бои, които са на естествена основа. Ще предотвратите чупене и увреждане на косъма. В същото време ще повишите качеството и дължината на кичурите.

Опитайте се да намалите стреса, доколкото е възможно. Релаксацията и отсъствието на напрежение ще позволи на системите във вашето тяло да функционират по най-добрия начин, което пък ще подсили косата и тя ще расте нормално.

- Предпазвайте косата си от слънцето. Много жени пренебрегват това. Слънцето може да допринесе за късането на косъма още от корена и увреждането на скалпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати