ezine.bg»Статии»Красота»Лесни трикове срещу бръчките

Лесни трикове срещу бръчките

Лесни трикове срещу бръчките

Бързия ритъм на живот, хилядите проблеми, нездравословното хранене, неподходящата козметика и още много фактори влияят пагубно на кожата ни.

Компютърът, телевизорът, ярката светлина вредят не само на зрението, но и на кожата ви. Не на последно място са и вредните ултравиолетови лъчи. От умората очите почервеняват и с течение на времето става по-тънка и се възпалява. Всичко това води до преждевременно остаряване.

Първата поява на бръчките докарва всяка жена до истинска истерия, а често и до депресии. За да се преборите с тях, трябва да изберете правилната козметика.

Младата кожа е способна бързо да се възстановява. За това преди 30-годишна възраст няма нужда да мислите за оперативна намеса или други средства за опъване на кожата.

Преди всичко трябва да помислите за правилната козметика. От 20 до 30 годишна възраст може да изберете крем anti-age. С течение на годините женската кожа губи способността си да задържа влагата, а сухата кожа е в пъти по-предразположена за по-бързата поява на бръчки. След 35 години може да се спрете на крем anti-rides.

Почиствайте редовно лицето. Но не само с вода. Ако искате да се радвате на млада и жизнена кожа, задължително трябва да ползвате и почистваща козметика. Никога не заспивайте с грима. Използвайте лосиони според типа кожа. Почистването и миенето на лицето трябва да става без търкане и нараняване.

Нанесете крема правилно. Кремовете и геловете против бръчки се нанасят с върха на пръстите, от носа към брадичката. Когато нанасяте козметиката на челото, започвате от горната част и леки масажиращи движения към долната част на челото.

Леките кремове се размазват лесно и попиват по-бързо, затова няма опасност да нараните кожата. Ако използвате гелове, трябва да бъдете внимателни и да отделите повече време, за да може кожата да абсорбира гела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати